Тази вечер в 22:00 часа българско време започва вторият полуфинален

...
Тази вечер в 22:00 часа българско време започва вторият полуфинален
Коментари Харесай

Аякс и Тотнъм с последна атака към финала в Шампионската лига

Тази вечер в 22:00 часа българско време стартира вторият полуфинален конфликт в Шампионската лига. За повторно един против различен на “Йохан Кройф Арена” ще се изправят тимовете на Аякс и Тотнъм. Първият дуел в Лондон приключи с триумф на холандците с 1:0, който им дава успокоение преди днешната среща. В същото време обаче преднината им не е чак толкоз солидна и лондончани имат изцяло действителни шансове да опитат да създадат поврат.

Аякс е приятната изненада в тазгодишното издание на шампионата. Холандският гранд прави страховит сезон и е позволил единствено една загуба досега - от Реал Мадрид на 1/8-финала. Още от груповата фаза играчите на Ерик загар Хаг загатнаха за капацитета си, като излязоха от своята група “Е” с 3 победи и 3 равенства. Те сервираха първата сензация на 1/8-финала, отстранявайки сегашния притежател на трофея Реал Мадрид. Някои смятаха, че това е случайност, само че на 1/4-финала отпътува главата и на различен от любимците в шампионата Ювентус. От този миг нататък към този момент никой не се съмнява във опциите на холандците, които реализираха добър турнирен резултат и в гостуването си на Тотнъм в Лондон и са на крачка от финала.

Тотнъм стартира конкуренцията много по-колебливо и безусловно на магия излезе от своята група “В”. “Шпорите” бяха с равни точки с Интер, само че съумяха да се доберат до 2-ата позиция поради по-добри индикатори в директните дуели. След това обаче англичаните натрупаха самочувствие с две победи над Борусия (Дортмунд) на 1/8-финала и невероятното премахване на Манчестър Сити на 1/4-финала. А апетитът идва с яденето и играчите на Маурисио Почетино към този момент гледат към трофея в шампионата, въпреки и сега да са в по-неизгодна позиция преди днешната среща.

В единствения до момента елиминационен конфликт сред Тотнъм и Аякс в Европа, победител стават англичаните. Те печелят и двата мача в първия кръг на КНК през сезон 1981/82. Освен това статистиката демонстрира, че холандския отбор играе мъчно против британски противници. Той е записал единствено 1 триумф и е позволил 5 провали от сформира от Албиона в европейските шампионати.

Аякс обаче ще има лукса да е изцяло отпочинал преди днешния мач. Играчите на Ерик загар Хаг получиха цяла седмица за отмора и подготовка, защото кръгът в Холандия бе анулиран особено поради тях. Наставникът ще разполага на процедура с най-благоприятен състав, като единственият отсъстващ е Карел Айтинг.

В същото време Маурисио Почетино има много повече главоболия. В лазарета остават трайно контузените Хари Кейн и Серж Орие. Ерик Ламела също няма да бъде разполагаем. Добрите вести са свързани с Ян Вертонген и Муса Сисоко. Защитникът получи противен удар в главата в първия мач, когато се конфликта с Тоби Алдервейрелд. За благополучие няма сериозна контузия и ще може да играе тази вечер. Готов за игра е и Муса Сисоко.

Шампионска лига, 1/2-финал, реванш:

АЯКС - ТОТНЪМ (в първия мач 1:0)

Вероятни сформира:

АЯКС: Онана, Фелтман, Де Лихт, Блинд, Таляфико, Шьоне, Де Йонг, ван де Беек, Зиеш, Тадич, Нрес

ТОТНЪМ: Лорис, Алдервейрелд, Санчес, Вертонген, Трипиър, Сисоко, Уаняма, Роуз, Ериксен, Али, Сон

Стадион: “Йохан Кройф Арена”
Съдия: Феликс Брих (Германия)
Начало: 22:00 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!
Шампионска Лига 1/2 кръг, сряда 8 май  Аякс 22:00предстои  Тотнъм
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР