Тази вечер ще стане ясно името на носителя на най-престижното

...
Тази вечер ще стане ясно името на носителя на най-престижното
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Златна топка 2021, започнаха да излизат имената в топ 30

Тази вечер ще стане ясно името на носителя на най-престижното самостоятелно отличие в европейския футбол - "Златната топка " на "Франс Футбол ". Церемонията в Париж стартира в 21,30 часа българско време.

Организаторите обаче започнаха последователно да разкриват класацията в обратна посока. Първите две имена са тези на Сезар Аспиликуета от Челси и звездата на Реал Мадрид Лука Модрич.

Класирането:

30. Сесар Аспиликуета (Челси, Франция)
29. Лука Модрич (Реал М, Хърватия)

Лео Меси ще гони рекордна седма премия, с което би повел с две пред огромния си съперник Кристиано Роналдо, който има 5. Негови съперници са Роберт Левандовски и Карим Бензема, които бяха във възхителна форма през тази година.
Тази вечер ще стане известно и името на най-хубавата футболистка за 2021 година. Сред номинираните не е победителката за 2019 година Меган Рапино (САЩ), а в този момент за топфаворитки за наградата са считани Алексия Путеяс от Барселона и Вивиан Миедема от Арсенал. Путеяс има шанса да стне първата испанка, печелила “Златната топка” при дамите.
Основен кандидат за премията “Копа” за най-хубав млад футболист на годината пък е халфът на Барселона Педри. Тийнейджърът към този момент бе разгласен за №1 измежду играчите до 21 години в влиятелната анкета на италианското издание “Тутоспорт”.

Ще бъде любопитно да разберем и кой ще завоюва премията за най-хубав вратар на годината. Един от любимците за премията “Яшин” е Джанлуиджи Донарума, който бе определен за състезател на Евро 2020, където победи със златните медали с Италия. Тибо Куртоа (Реал Мадрид), Ян Облак (Атлетико Мадрид) и Мануел Нойер (Байерн Мюнхен) са други съществени имена, номинирани за тази премия.

Междувременно от "Франс Футбол " оповестиха, че ще дадат още две нови награди, само че не е ясно защо.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР