Тази вечер ще се състои извънредно заседание на правителството на

...
Тази вечер ще се състои извънредно заседание на правителството на
Коментари Харесай

Правителството на РСМ с извънредно заседание за обсъждане на промененото френско предложение

Тази вечер ще се състои изключително съвещание на държавното управление на Република Северна Македония и конференция на премиера на страната Димитър Ковачевски, оповестиха от пресцентъра на държавното управление. На съвещанието се чака да бъде прегледано модифицираното предложение на френското председателство за начало на договаряния с Европейски Съюз на Република Северна Македония, което през днешния ден е пристигнало публично в страната.

Междувременно се организира и изключително съвещание на Изпълнителния комитет на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ, откъдето споделят, че нямат публична информация за предлагането, само че първичните им информации сочат, че не става дума за доста друго от предходното предложение. 

По-рано през днешния ден на конференция в Мадрид президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че консултациите по въпроса за присъединението на Северна Македония са траяли „ с македонските и българските управляващи “ и въз основа на тези съвещания той е уверен, че е открито компромисно решение, което дава отговор на сензитивните за двете страни въпроси. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР