Тази вечер ще се проведе първият полуфинал на конкурса Евровизия

...
Тази вечер ще се проведе първият полуфинал на конкурса Евровизия
Коментари Харесай

Рап на български ще звучи тази вечер от сцената на Евровизия 2023

Тази вечер ще се организира първият полуфинал на състезанието Евровизия 2023. Шоуто ще стартира от 22:00 часа българско време и ще може да се гледа онлайн в формалния канал на състезанието. 15 песни ще се борят за 10 места за финала, а измежду тях е песента на Чехия " My Sister’s Crown ", в която има рап част на български, изпълнена от Танита Янкова, която е част от групата “Vesna ".

Еуфорията от състезанието няма да подмине и почитателите на Евровизия в България, които ще имат опция да гледат дружно излъчването на полуфинала довечера онлайн в София. Това ще се случи по време на първата вечер на Sofia Eurovision Party 2023. Събитието, което ще се организира в The Steps на ул. Братя Миладинови 12, отваря порти в 21:00 часа и е със свободен вход, оповестиха уредниците.

Четири от страните фаворитки за спечелването на тазгодишното издание също ще се качат на огромната сцена в Ливърпул довечера. Това са Швеция, Норвегия, Израел и Финландия, които ще се борят за вота на публиката и мястото си на финала. На сцената довечера ще забележим и поп звездата Рита Ора, която ще има особено осъществяване в полуфинала.

На сцената на Евровизия триумфално завръщане ще направи Лорийн, която е шведския представител в Ливърпул. След успеха си от 2012 година с трансформиралата се в запазена марка на състезанието " Euphoria ", тя ще се качи на сцената на Евровизия 2023 с най – новия си шлагер - " Tattoo ", която към този момент покори, както музикалните ранглисти в Швеция, по този начин и тези в цяла Европа.

Украйна завоюва правото да семейства Евровизия 2023 след успеха на рап групата Kalush Orchestra и тяхната ария " Stefania ". Поради продължаващите военни дейности на територията на Украйна, уредниците на състезанието от

Европейският съюз за радио и телевизия взеха решение да дават семейството на състезанието на Англия, приключила на второ място в Торино, с помощта на Сам Райдър и неговия интернационален шлагер " Spaceman ". Мотото на тазгодишното издание на състезанието, проведено от Би Би Си и украинската национална телевизия, е " Обединени от музиката “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР