Тази вечер ще се изиграе отложеният бараж за Мондиал 2022

...
Тази вечер ще се изиграе отложеният бараж за Мондиал 2022
Коментари Харесай

Шотландия срещу Украйна в решителен плейоф за Катар 2022

Тази вечер ще се изиграе отсроченият бараж за Мондиал 2022 сред Шотландия и Украйна. Военните дейности на украинска земя доведоха до отсрочване на мача, който ще се изиграе през днешния ден на стадион „ Хемпдън Парк “ в Глазгоу. На финала пък към този момент чака Уелс, който по график в края на март победи Австрия с 2:1 и също мечтае за място на Световното състезание.

Шотландия приключи по свръхестествен метод квалификационния цикъл в края на предходната година, постигайки шест следващи победи, като в единствено една от тях позволи гол. Така отборът остана само зад съвсем безупречно справилият се Дания. През новата година „ гайдарите “ изиграха две другарски срещи, при които приключиха наедно с Полша и Австрия. Срещу Полша тъждество в постоянното време няма да е съдбовно, в случай че в последна смета бъде отхвърлен съперника. Така Шотландия ще се приближи с крачка до първо присъединяване на Световно състезание от 1998 година насам.

По-малко години отминаха от последната поява на Украйна на международната сцена – 16. Украинците не изгубиха в нито една от своите квалификации през 2021 година, само че пък завоюваха втора позиция в последния кръг, при едвам втората си победа за цикъла. През месец май селекцията на Олександър Петраков се събра за три нетипични другарски срещи. В контроли бяха победени клубните Борусия Мьонхенгладбах и Емполи, а срещата с хърватския Риека приключи при еднакъв резултат. В тези срещи присъединяване взеха играчи от украинското състезание, като не дребна част от тях са и титуляри в тима.

Двата тима са се срещали в квалификации за Евро 2008. Тогава те разменят по един домашен триумф. Ключов може да се окаже домакинският фактор и през днешния ден, защото в пет от шестте европейски баража досега напред продължи тимът хазаин. Шотландия се усеща отлично на личен терен, само че пък с цел да реализира своята последна цел ще би трябвало да нанесе първо проваляне на Украйна като посетител от година и половина насам.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР