Тази вечер протестът в беларуската столица Минск беше един от

...
Тази вечер протестът в беларуската столица Минск беше един от
Коментари Харесай

Многохиляден протест в Минск, Лукашенко – с автомат и бронежилетка

Тази вечер митингът в беларуската столица Минск беше един от най-многолюдните в историята на страната, оповестяват осведомителните организации.

Според разнообразни източници, в всеобщата акция са взели участие сред 100 и 300 хиляди души. Държавният ефирен канал " Беларусь 1 " обаче заяви, че стачкуващите са били 20 хиляди.

Шествието на участниците в митинга, което мина по централните улици на Минск, беше наречено " Поход за нова Беларус ". То се състоя в напрегната атмосфера, на фона на предизвестията от страна на управляващите, че против жителите може да бъде използвана мощ.

Преди това началникът на милицията съобщи, че се готвят провокации и прикани стачкуващите към здравомислие. Министърът на защитата от Виктор Хренин от своя страна заплаши, че може да се намесят военните. " В случай, че бъдат нарушени редът и спокойствието, към този момент ще си имате работа не с милицията, а с армията ", сподели той.

Държавният глава Александър Лукашенко, който опозицията упрекна във подправяне на изборите, дойде в президентския замък с хеликоптер, облечен с бронежилетка, носейки автомат. Синът ми Николай, който го придружаваше, също беше в бойно снаряжение.

До приложимост на мощ обаче не се стигна.

Към 20:45 ч. Лукашенко благодари на силите на реда и напусна двореца - още веднъж с хеликоптер.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР