Тази вечер от 22:00 часа е гроздеят в осминафиналната фаза

...
Тази вечер от 22:00 часа е гроздеят в осминафиналната фаза
Коментари Харесай

Вечно мечтаещият "Ливърпул" приема колебливия "Байерн" Мюнхен

Тази вечер от 22:00 часа е гроздеят в осминафиналната фаза на Шампионската лига: " Ливърпул " - " Байерн " Мюнхен. Двата отбора са измежду любимците за трофея и по тази причина сигурно ще има доста разрушени сърца след края на конфликта.

Мърсисайдци вършат един доста сполучлив сезон досега, a почитателите им не престават да мечтаят за първа купа във Висшата лига от 1990 година Баварците пък демонстрират съмнения на домашната сцена.

Очаква ни един доста под напрежение мач и здрава борба на характери както на терена, по този начин и край страничната линия.

Снимка: Getty Images

Това ще бъде шести конфликт сред тези тимове в най-авторитетния клубен шампионат, като индикаторите са изравнени - по една победа и три мача, приключили наедно. Последната има среща е на финала за Суперкупата на Европа през 2001 година Тогава англичаните печелят с 3:2.

Пред наставниците и двата тима има доста въпросителни по отношение на съставите поради редица кадрови проблеми. Юрген Клоп не може да разчита на санкции Върджил ван Дайк, а контузени са Джо Гомес и Алекс Окслейд-Чембърлейн. Все още не е ясно дали Роберто Фирмино ще може да играе, защото пропусна последната подготовка на отбора поради вирусно заболяване. До последно под въпрос е присъединяване и на Деян Ловрен и Джердан Шакири, като това може да наложи в центъра на защитата да работи Фабиньо.

Нико Ковач няма да може да разчита на Ариен Робен, Жером Боатенг и Корентен Толисо. Кингсли Коман получи травма в последния мач на " Байерн " в Бундеслигата и не е ясно дали ще бъде подготвен за игра. Томас Мюлер е осъден.

Снимка: Getty Images

В другия мач от Шампионската лига довечера " Олимпик " Лион приема " Барселона ". Каталунците нямат загуба в шестте си домашен мача против французите, а активът им е 4 победи и 2 равенства.

Големият проблем за " хлапетата " е наказването на най-силния им коз - Набил Фекир. Освен него, мача ще пропуснат и контузените Рафаел дос Сантос и Амин Гури. Под въпрос пък са Джейсън Денайер и Танги Ндомбеле.

Ернесто Валверде няма да може да разчита на контузените Артур, Яспер Силесен и Рафиня. Лионел Меси и Усман Дембеле са възобновени от своите контузии и ще могат да играят от първата минута.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР