Тази вечер от 21,00 часа българско време хандбален клуб Добруджа

...
Тази вечер от 21,00 часа българско време хандбален клуб Добруджа
Коментари Харесай

В Добруджа цари оптимизъм преди срещата срещу шампионите на Люксембург в мач от Чалъндж къп по хандбал

Тази вечер от 21,00 часа българско време хандбален клуб Добруджа излиза в първи мач от 3-ия кръг на Чалъндж къп против домакините от Ред Бойс (Люксембург). Тимът воден от Георги Андреев дойде през вчерашния ден следобяд във Великото херцогство и организира формалната си подготовка в залата с потенциал 2000 души. Стана традиция в последните години тимовете да играят своите два мача от даден кръг на Чалъндж къп като посетител или единствено хазаин. Именно заради тази причина и добруджанци ще създадат своите срещи в Люксембург, като в българския отбор атмосферата е приповдигната и играчите ще излязат с мисълта да победят Ред Бойс.

" Гледахме ги в предходния кръг против литовски тим и не са неопреодолим противник. Имат класа, която я придават деветима чужденци, само че имаме своите шансове, които не са по никакъв начин дребни. Те станаха първенци предходната година в Люксембург и играха квалификации за Шампионската лига, само че не съумяха да ги преодолеят. Мисля, че в случай че играем без съществени неточности в отбрана и ни се получат офанзивите по крилата в нахлуване ще ги отстраним. Това, че и втората среща е в тяхната зала не ни тормози. Всички 17 хандбалисти за здрави и с неспокойствие чакаме първия мач довечера ", показа по телефона старши-треньорът на Добруджа Георги Андреев.

Българският тим закупи право на присъединяване във втория по мощ европейски хандбален шампионат с помощта на второто си място в крайното класиране от предишния шампионат. Вторият мач в Люксембург е на следващия ден (18 ноември) от 19,00 българско време.

Може да гледате мачовете на Добруджа в интернет: http://www.flh-live.lu/lux/index.php

Междувременно в България този уикенд ще бъде по едва деен спрямо миналите във връзка с хандбалните дуели. При мъжете в неделя от 14,00 часа ще се състои отсрочения мач от 4-ия кръг Локомотив (Горна Оряховица) - Фрегата, а в женското направление още веднъж от 14,00 часа в Свиленград домакините играят против Шумен 98. Мачът Поморие - Етър 64 е в неделя от два следобяд. Срещата Ники спорт - Бъки е отсрочена за 20 януари в Сливница.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР