20-кратният шампион на Германия Кил постигна впечатляващ успех в десетия

...
20-кратният шампион на Германия Кил постигна впечатляващ успех в десетия
Коментари Харесай

Хандбал: Кил триумфира във великолепно германско дерби срещу Фленсбург

20-кратният първенец на Германия Кил реализира впечатляващ триумф в десетия кръг от груповата фаза на Шампионската лига. " Черно-белите ", които разочароваха нееднократно своите последователи от началото на сезона, завоюваха с 33:30 като посетители в дербито против различен немски гранд - Фленсбург. Тимът на исландския треньор Алфред Гисласон изигра един от най-силните си дуели през тази акция досега, демонстрирайки голяма мотивация и предпочитание най-много през второто полувреме.

Преди по-малко от два месеца Кил и Фленсбург предоставиха на феновете неособено трогателен конфликт, приключил при 20:20, само че този път обстановката на игрището бе радикално друга. Бърз хандбал, същински шедьоври и големи опасности, които направиха дуела безусловно непредвидим до последните минути. В последна сметка Кил завоюва и двете полувремена - 16:15 и 17:15, триумфирайки за повторно в последните пет гостувания на огромния си противник.

Най-резултатен за триумфа на " зебрите " бе левият гард Кристиан Дисингер. Той означи 7 гола, с колкото приключи и лявото крило на домакините Хампус Ване. С по 6 попадения се отличиха Холгер Гландорф (Фленсбург) и Лукас Нилсон (Кил).

Поражението нанесе сериозен удар по упоритостите на Фленсбург за първото място в крайното класиране на група " В ", осигуряващо непосредствено класиране на 1/4-финалите. Германците са втори с 14 точки, а водачът ПСЖ е с 16 и мач по-малко. В идващия кръг двата отбора излизат един против различен в решителна битка за върха. Кил е четвърти с 11 точки, колкото има и унгарският Веспрем, който в събота (02.12) приема полския Виве (Киелце).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР