Тази вечер от 19 часа Камен Воденичаров отново ще играе

...
Тази вечер от 19 часа Камен Воденичаров отново ще играе
Коментари Харесай

Хайде на театър - да се подсладим с Бутилка оцет!

Тази вечер от 19 часа Камен Воденичаров още веднъж ще играе пред пазарджишка аудитория. Талантливият и обичан артист има основната роля в най-новата режисура на  ДКТ „ Константин Величков ” - " Бутилка оцет ". Премиерата на авторския театър на проф. Румен Рачев по претекстове от едноименната новела на Петко Симеонов.„ Бутилка оцет ”беше напълно наскоро - на на 5 април. Предстои второто зрелище. Сценографията е дело на Петьо Начев, музиката на Димитър Христов.

Сюжетът е изненадващо елементарен. Трима другари подхващат вълнуващо пътешестване за – преместване на бутилка оцет. Странните неща, които им се случват ги довеждат до трансформация на мисленето и те, сякаш извървяват дългия път от примирението до тихия митинг на човешкото достолепие.

Смешно-тъжна ирония на житейската философия на наивните, почтени и положителни хора от моето потомство, живели „ през вчерашния ден “, живеещи „ през днешния ден “, а може би ще доживеят и „ на следващия ден “.

„ Бутилка оцет ” е втората премиера на пазарджишкия спектакъл, първата беше в края на януари - „ С любовта смешка не трябва ”.

Директорът на театъра Александър Жеков заяви, че до дни ще излезе и спектакълът за деца „ Храбрият оловен боец ”, по който работят сега. Неговата премиера би трябвало да е на 20 април.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР