Тази вечер е благотворителният концерт на 21-овото издание на Българската

...
Тази вечер е благотворителният концерт на 21-овото издание на Българската
Коментари Харесай

Тази вечер е кулминацията на "Българската Коледа"

Тази вечер е благотворителният концерт на 21-овото издание на " Българската Коледа ". Благотворителната самодейност стартира през днешния ден в 20:00 часа в Народния спектакъл " Иван Вазов " и ще бъде излъчен директно в ефира на БНТ1 и Българското национално радио.

Изданието на " Българската Коледа " тази година е под наслов " Да дадем вяра на дете в неволя " и е с устременост към детската хирургия. Изявени български музикални реализатори ще поддържат с присъединяване си в концерта благотворителната самодейност в помощ на децата в неволя.

В рамките на спектакъла ще бъдат изпълнени обичани български песни под съпровода на Симфоничния оркестър на БНР с диригент Левон Манукян. На сцената на Народния спектакъл " Иван Вазов " ще излязат още Илиан Божков, Миро, Кристина Дончева, Вокална група " Бон-Бон ", Люси Дяковска, Тома Здравков, Христина Нейкова, Руслан Мъйнов, Михаела Маринова, Сергей Вардеварян, " Юпитер 7 ", Мария Стефанова, Георги Костадинов, Владо Димов, " ЛаТиДа ", квартет " Дестини ", Детският хор на БНР, Дони и Нети, Ненчо Балабанов и Християна Лоизу, Веселин Маринов, Никола Тодоров, Симеон Владов, Стефан Илчев, Ана Мария и Злати Петров.

Тазгодишният благотворителен театър ще бъде под патронажа на президента Румен Радев и неговата брачна половинка Десислава Радева.

Водещи на концерта ще бъдат журналистът Георги Любенов и актрисата Радина Боршош.

Зрителите на празничния концерт могат да поддържат идеята на децата в неволя с изпращане на благотворителен SMS на номер 1117. Информация за " Българската Коледа ", както и методите, по които може да бъде направено подаяние, в това число и по време на концерта, са посочени на интернет страницата на благотворителната самодейност.

Държавният глава разгласи началото на 21-вото издание на благотворителната самодейност на 27 ноември в Бургас.

" " Българската Коледа " не е просто дарителска акция, тя е нещо доста повече - тя ни дава вярата, че живеем в цивилизовано общество, което се крепи на хуманни полезности. Тази година " Българската Коледа ", с поддръжка на цялото ни общество, разполага с рекорден бюджет от над 3 500 000 лв.. 586 деца получиха скъпа помощ за диагностика и лекуване, скъпо струващи медикаменти и следваща рехабилитация. 26 лечебни заведения в цялата страна получиха модерна високотехнологична инсталация ", уточни президентът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР