Тази вечер Александър Вучич свика извънредно заседание на Съвета за

...
Тази вечер Александър Вучич свика извънредно заседание на Съвета за
Коментари Харесай

Вучич пред РТС: Сърбите в Косово ги чака тежка нощ

Тази вечер Александър Вучич свика изключително съвещание на Съвета за национална сигурност. На него са били разисквани всички ограничения за отбрана на родината и за опазване на мира и стъбилността в северната част на Косово.

„ Надявам се, че имаме уверения от КФОР, от Европа, че няма да се подхващат насилствени дейности против стачкуващите /в Косово/. Надяваме се, че ще стане по кротичък метод. Продължаваме да приказваме с тях, това е наша работа. Ще създадем всичко, с цел да запазим мира и стабилността “, сподели Вучич.

„ Молим никой инцидентно да не допира членовете на КФОР и ЮЛЕКС. Призоваваме за мирни договаряния, за освобождение на почтен човек, който беше задържан нелегално “, сподели Вучич. " Барикадите не са мода, а израз на митинг против арестуването на хора ”, съобщи Вучич.

" Те не лимитират придвижването на нито един албанец, никой от албанците не се движи по този метод. Това е техният израз на митинг против задържането на хора, побоя над хора, малтретирането на хора и неизпълнението на Брюкселското съглашение “, сподели президентът на Сърбия.

„ Притиснати сме до стената “, съобщи Вучич на съвещанието на НСС.

„ Днес за мен сигурно е най-трудният ден, откогато съм президент на републиката или министър-председател на Сърбия, евентуално най-тежката нощ е пред мен. Голяма част от интернационалната общественост се прави, че не вижда какво се случва. Става дума за опит да се постави завършек на сръбския проблем в Косово и Метохия, в който вземат участие Албин Курти и управляващите в Прищина и огромна част от интернационалната общественост, която се прави, че не вижда какво се случва “, акцентира Вучич.

" Обсъдихме през днешния ден на сесията какво би трябвало да създадем. За нас е значимо да призовем и албанците, и сърбите да запазят мира и да успокоят обстановката. Призовавам сърбите на север да бъдат спокойни и мирни и да не се поддават на провокации “, сподели Вучич
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР