Тази учебна година очакваме около 54 хиляди деца да влязат

...
Тази учебна година очакваме около 54 хиляди деца да влязат
Коментари Харесай

Държавата ще отпусне финансови стимули за учителите в малките населени места

Тази образователна година чакаме към 54 хиляди деца да влязат в просветителната система. Това разгласи ръководителят на Синдиката на българските учители Янка Такева пред ''Фокус''.

Тя уточни, че предходната година децата са били повече, само че все пак към момента има дефицит на учители, само че той е по-скоро в дребните обитаеми места.

,,Министерството на образованието дружно с нас, обществените сътрудници, развихме една Национална стратегия ''Мотивирани учители'', в която има един модул за подготовка на учители в дребните обитаеми места, където не доближават учители, само че тази година имаше единствено четирима кандидати'', съобщи тя и добави, че с новия бюджет програмата идната година ще бъде по-добре финансирана и ще има повече искащи.

По думите ѝ тази година средствата са 1,7 млн. лева, следващата година би трябвало да бъдат 2,3 млн. лева по пресмятане на Синдиката.

,,И тези учители, които ще се приготвят да работят в дребните обитаеми места, би трябвало да получават 800 лв. над това, което получават сега в учебното заведение, където работят'', добави Янка Такева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР