Тази трета оставка на Корнелия Нинова е прекалено закъсняла. Всъщност,

...
Тази трета оставка на Корнелия Нинова е прекалено закъсняла. Всъщност,
Коментари Харесай

Иван Таков: Не видях искреност и честност в поведението на Корнелия Нинова днес

" Тази трета оставка на Корнелия Нинова е прекомерно закъсняла. Всъщност, действително по Устава на Българска социалистическа партия тя е нелегитимен ръководител на партията в последната година и половина след второто й подаване на оставка ". Това съобщи Иван Таков, който беше нелегитимно отхвърлен от поста ръководител на Градския съвет на Българска социалистическа партия - София след осъществяване на съвещание на Националния съвет без кворум.

" На днешната конференция не видях откровеност и почтеност в държанието на Корнелия Нинова. Не видях да е осъзнала това, което за следващ път й се случи на изборите, разяснява той. - Българска социалистическа партия е комплицирана и многопластова партия. През годините в груповите й органи непроменяемо са били показани всички идейни придвижвания и течения. Ето това Корнелия Нинова по този начин и не можа да разбере. Въпреки че 8 години беше ръководител, тя не прозря какво в действителност е Българска социалистическа партия. Може би тъкмо това беше единият от големите проблеми, които я доведоха дотук ".

Иван Таков, който е ръководител на групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " в Столичния общински съвет, изрази вяра, че тази оповестена оставка от Нинова няма да е следващият й спектакъл:

" Дано да прозре истината и с най-тясното й обграждане да потърсят действителните аргументи, които доведоха до злополуката на Българска социалистическа партия на 9 юни, сподели той. - Моето мнение е, че не би трябвало да чакаме октомври, с цел да проведем конгрес на партията. Трябва неотложно да свикаме съвещание на конгреса и първата и най-важна задача на него да бъде провеждането на почтен диалог за партията. За да може да стигнем до главните аргументи, които доведоха до погрома от 2017-та до през днешния ден. В противоположен случай рискуваме да влезем в едни нови вътрешнопартийни борби около идния отчетно-изборен цикъл. И даже ръководителят да е различен, в случай че не сменим метода на действие на Българска социалистическа партия, в случай че няма нови лица и хрумвания, рискуваме да продължим пътя надолу ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР