Тази торта с класически пандишпанов блат е толкова лека и

...
Тази торта с класически пандишпанов блат е толкова лека и
Коментари Харесай

Торта с класически пандишпанов блат

Тази торта с типичен пандишпанов блат е толкоз лека и вкусна, че незабавно след свещичките нямаше и диря от нея. Опитайте я!

Необходими Продукти

● яйца - 8 бр.
● захар - 260 г
● брашно - 220 г
● масло - 50 г на стайна температура
● суха сметана - 12 с.л. /турска/
● прясно мляко - 300 мл
● компот - единствено сок
● банани - 2 бр.
● маслени бисквити - 1/2 ванилови
● маслени бисквити - 1/2 шоколадови

Начин на подготвяне

Яйцата се чукват в купата на миксера. Разбиват се добре. Добавя се захарта. Отново се разрушава до снежен крем. Постепенно се прибавя брашното, като се разбърква деликатно със шпатула, за дс не изгубва пухкавостта си сместа.

Подготвят се две тави с еднакъв диаметър, с хартия за печене, която да покрива и стените. Леко се намазнява и половината примес се изсипва. Пече се в авансово загрята на 180 °C фурна за към 35 минути.

Същото се повтаря и с втория блат. Пекох блатовете по настрана, тъй като използвах по-широк диаметър от форма за торта. Охлаждат се.

Подготвя се кремът. Маслото на стайна температура се поставя в купата на миксера и се разрушава за 1 минута. Добавя се сметаната на прахуляк и се разрушава на ниска степен на миксера. Постепенно се прибавя прясното мляко, като непрестанно се разрушава. Накрая се разрушава на бърза степен до приемане на гъста сметана.

Маслените бисквити се блендират по настрана на трохи. Слагат се в две купички. Бананите се обелват и нарязват на филийки.

Сметановата торта се сглобява. Върху поднос или подобаващ съд се поставя единия пандишпанов блат. Сиропира се малко с компот. Слага се половината или съвсем половината сметана. Разпределя се отмерено.

Бананите се подреждат от горната страна. Слага се вторият блат. Леко се сиропира. Цялата торта се покрива с останалата сметана - от горната страна и в профил. Заглажда се. Декорира се с блендираните маслени бисквити, като ин и ян или може да развихрите въображението си.

Тази торта с типичен пандишпанов блат е толкоз лека и вкусна, че незабавно след свещичките нямаше и диря от нея. Опитайте я!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР