Тази течност влияе благотворно при атеросклероза, заболявания на белите дробове,

...
Тази течност влияе благотворно при атеросклероза, заболявания на белите дробове,
Коментари Харесай

Прави се още от средновековни времена. Този лек вдига на крака и в най-тежките болести

Тази течност въздейства благотворно при атеросклероза, болести на белите дробове, импотентност, проблеми със синузит, високо налягане, гастрит, хемороиди, и оказва помощ с проблеми със зрението и слуха.
За да го извършите ви трябват 350 грама чесън и 200 мл 95 процентен алкохол или ром.
Ако решите да приготвите с алкохол, би трябвало да внимавате да не съдържа метанол или бензалкониев хлорид.
Подготовка – Почистете чесъна и го смачкайте. Смесвате с алкохола и изсипете в стъклена бутилка. След 10 дни прецедете и оставете бутилката да престои в ледник за два часа.

Приложение – Тази медикаментите примес би трябвало да се пие най-вече 12 дни и то по няколко капки в чаша вода преди закуска, обяд и вечеря, написа „ Здравно.бг “. Първите дни би трябвало да се слага единствено по една капка в чашата вода, а по-нататък може и по две или три.
Кои билки да берем през април
Според билкари април, както и март, е време за бране най-вече на лековити корени. Времето е положително за корени от бял оман, репей, пирей, ранилист.
Изследвания сочат, че белият оман има противовъзпалителни свойства. Корените му се употребяват за лекуване на обструктивни болести на белите дробове, хронични бронхити, бронхиални астми и кашлица.

Има и диуретично деяние. За да се запазят по-дълго време, корените се оставят в изсъхнало, сенчесто и проветриво помещение.
Корените от репей се предлагат при болки в стомаха, метеоризъм, язва на стомаха, подагра.
Една ч.л. нарязани корени от репей се поставят в 200 мл кипяща вода и се варят 3 минути.
Сместа престоява 30 минути на стайна температура, прецежда се през марля. Трайността на отварата е 12 часа, в случай че се съхранява в ледник при температура 2-8 градуса. Отварата се пие по 60 мл денем.
Корените от пирей имат отхрачващо, противовъзпалително, диуретично, слабително деяние.

Две с.л. от билката врят 2 минути в 500 мл вода. След изстиване се прецежда и се пие 3 пъти на ден по 120 мл преди ястие. При пясък в бъбреците в продължение на 10 дни 3 пъти на ден се пие по една кафеена чашка запарка от пирей.
В българската национална медицина ранилистът се използва при зной, бронхит, атеросклероза, виене на свят, жълтеница, инфектиране на бъбреците и пикочния мехур, зной. Две с.л. от стръковете (1 с.л. от корените) се поставят в 500 мл вряла вода. Ври 5 минути. Пие се по 100 мл преди ястие, 4 пъти на ден.
Инфо: Брадва

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР