Тази сутрин заедно с кмета на район Средец“ Трайчо Трайков

...
Тази сутрин заедно с кмета на район Средец“ Трайчо Трайков
Коментари Харесай

С 12 декара общинска земя разширяват Борисовата градина

„ Тази заран дружно с кмета на регион „ Средец “ Трайчо Трайков и основния проектант на София стартирахме връщането на 12 декара от Борисовата градина за публично прилагане. Моите сътрудници ще влязат още от през днешния ден да създадат оглед и тази част да може да се употребява от софиянци “, разгласи пред БТВ кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя напомни, че 12-те декара общинска земя години наред са били заградени в имота на къпалнята „ Мария Луиза “. По думите ѝ в това време е значимо къпалнята да бъде възобновена.

„ Има интерес от притежателите. Ако това се случи и то е по разпоредбите – да няма никакво ново строителство, а единствено възобновяване, би било добре за града “, добави Фандъкова.

От своя страна Трайчо Трайков, кмет на регион „ Средец “, също се разгласи за свободен достъп на софиянци до заградените до неотдавна площи на Борисовата градина след премахването на оградата.

„ Помолили сме от „ Паркове и градини “ да извършат обзор на растителността, където би трябвало да се облагороди, с цел да бъде безвредно за достъп. В този регион няма да се строи нищо. Той ще остане парк “, безапелационен е Трайков.

Кметът на София напомни, че 20 години няколко терена в Борисовата градина с решение на тогавашния Общински съвет са били отдадени на частни субекти и смесени сдружения. Едно от тях е това, което е стопанисвало къпалнята „ Мария Луиза “. Още три сходни имота са извадени от общински частни сдружения.

„ Има интерес от притежателите. Ако това се случи и то е по разпоредбите – да няма никакво ново строителство, а единствено възобновяване, би било добре за града “, акцентира столичният кмет Йорданка Фандъкова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР