Тази сутрин в 07:02 ч. българско време в снежните степи

...
Тази сутрин в 07:02 ч. българско време в снежните степи
Коментари Харесай

Успех: пилотираният космически кораб Союз МС-09 с трима души се завърна на Земята

Тази заран в 07:02 ч. българско време в снежните степи на Казахстан се завърна наред пилотираният галактически транспортен съд “Союз МС-09 ”.

Напомням на читателите, че това беше корабът, на който в края на август бе открита пробойна. Пробойната докара до краткотрайно разхерметизиране на Международната галактическа станция, само че съветските космонавти небрежно се оправиха с ситуацията и запушиха отвора с марля и епоксидна смола. 

На Земята се прибраха космонавтът на Русия Сергей Прокопиев, астронавтът на ЕКА Александър Герст и астронавтката на НАСА Серина Ауньон-Чанслър. Всички системи по втурване и кацане сработиха в естествен режим (пробойната се намираше на отсек на кораба, който не беше сериозен за навлизането в атмосферата). Самочувствието на членовете на екипажа е положително.

На борда на Международната галактическа станция не престават да живеят Олег Кононенко (космонавт на Роскосмос), Ан МакКлейн (астронавт на НАСА) и Дейвид Сен-Жак (астронавт на Канада). Тримата дойдоха на орбита след сполучливото изстрелване на кораба “Союз МС-11 ” при започване на декември. 

За повече информация: Роскосмос

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР