Тази сутрин в 05:05 ч. българско време от космодрума Кейп

...
Тази сутрин в 05:05 ч. българско време от космодрума Кейп
Коментари Харесай

УСПЕХ! Американски кораб Сигнус излетя към МКС!

Тази заран в 05:05 ч. българско време от космодрума Кейп Канаверал във Флорида излетя галактическата ракета “Атлас 5 ” с американския галактически транспортен съд “Сигнус ”! Ако всичко е наред, корабът ще се скачи с “Международната галактическа станция ” тази събота, на 26-ти март.

На борда на галактическия транспортен съд пътува съвременен 3D принтер и доста забавни научни опити, измежду които: опитна установка Saffire-I, която ще разреши да се изучи какво ще се случи при условия на огромен пожар на галактически транспортен съд, установка Meteor за наблюдаване на влизащи в атмосферата метеори, Strata-I за проучването на държанието на реголит в условия на микрогравитация.

Космическият транспортен съд “Сигнус ” ще бъде прихванат към “Международната галактическа станция ” от американския астронавт Тим Копра чрез роботизираната ръка “Канадарм 2 ”. Корабът ще престои прикачен към станцията в продължение на два месеца, след което ще бъде разкачен от нея. Малко преди да изгори по проект в атмосферата вътрешността му ще бъде запалена като част от опита Saffire-I. Резултатите от теста могат да спасят човешки животи в случай че някой ден сходна обстановка се случи на пилотиран галактически транспортен съд.

За повече информация: НАСА

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР