Тази сутрин ракета пада на централния Площад на свободата в

...
Тази сутрин ракета пада на централния Площад на свободата в
Коментари Харесай

Войната продължава: Ракетни удари и сражения в големи украински градове


Тази заран ракета пада на централния Площад на свободата в Харков. На видеа в обществените мрежи се вижда ударът по постройката на регионалната администрация.

По непотвърдена информация има над 30 ранени и незнаен брой починали. Украинският президент разгласи, че става въпрос за военно закононарушение.

Продължават сраженията за южните градове Херсон и Мариупол, като има данни, че Херсон е обсаден от съветските сили. Разрушения има и по улиците на Буча, западно от Киев.

Снимка: БГНЕС / EPA


Според английския министър председател съветският президент е подготвен на " варварска и безразборна " пукотевица по цивилно население.

" Той съдбовно подцени две неща. И първото е буйното предпочитание на украинския народ да пази и пази страната си. Отдавам респект и на водачеството и смелостта, проявени от Володимир Зеленски ", съобщи Борис Джонсън.

В същото време съветският министър на защитата Сергей Шойгу разгласи, че страната му ще продължи с интервенцията в Украйна до реализиране на задачите си. Външният министър Сергей Лавров пък предизвести, че Украйна цели да се снабди с нуклеарно оръжие, което за Москва е неприемливо.

" Надявам се украинската страна да осъзнае сериозността на обстановката и своята отговорност и нужда да показва самостоятелност и предпочитание за договаряния и да избегне повтарянето на случилото се с Минските съглашения ", означи Сергей Лавров.

Редица дипломати напуснаха залата в Женева, където Лавров направи своето послание, демонстрират фрагменти в обществените мрежи. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков разгласи на собствен ред, че Русия няма да отстъпи поради глобите на Запада.

От Минск беларуският президент Александър Лукашенко акцентира, че страната му няма да взе участие в спора. Украинското разузнаване обаче твърди друго. А Международният углавен съд разгласи, че ще проверява за възможни военни закононарушения в Украйна.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР