Тази сутрин пред най-голямата психиатрична болница в страна, която се

...
Тази сутрин пред най-голямата психиатрична болница в страна, която се
Коментари Харесай

Служителите на ДПБ-Раднево застават зад д-р Добринов и исканията му за охрана

Тази заран пред най-голямата психиатрична болница в страна, която се намира в Раднево, се организира митинг, съобщи кореспондент на " Фокус ". Служителите на Шесто мъжко поделение, в което се лекуват пациенти със зависимости, още веднъж желаеха да бъде назначена защита , с цел да бъде предпазен както техния, по този начин и животът на пациентите в лечебното заведение. Протестът е в отбрана на началника на отделението доктор Иван Добринов и е проведен от неговите сътрудници и синдикалната организация на КНСБ в ДПБ-Раднево.

Припомняме, че доктор Добринов и сътрудниците му подадоха оставки преди към месец откакто бяха нападнати по време на промяната си от нападателен пациент. Малко по-късно те са били притиснати от управлението да отдръпват молбите си за овакантяване . Единствената неоттеглена молба остана тази на доктор Добринов, който беше безапелационен, че в действителност ще напусне в случай че не бъде назначена защита. 

Медицинските сестри и санитари от Шесто мъжко поделение стачкуваха спокойно и главното им искане беше да бъде чут гласа на доктор Добринов и да бъде обърнато внимание на техните претенции за обезпечаване на сигурността им по време на работа. Те бяха безапелационни, че в случай че си тръгне той, ще си тръгнат и те.

В отделението, което е най-голямото в страна за зависимости, се лекуват сред 50 и 60 пациенти , като за тях се грижат доктор Добринов като единственият доктор, осем медицински сестри и пет санитари. Техният брой е извънредно непълен, а половината от пациентите са рискови.

Служителите споделиха, че се опасяват за здравето и живота си. Д-р Добринов е изпратил настояванията на чиновниците в отделението до Министерство на здравеопазването, само че месец по-късно отговор към момента не е получен.

" Ние излязохме да подкрепим доктор Добринов, тъй като неговите претенции са и наши претенции. Ние сме солидарни изцяло с това, което той желае ", споделиха сътрудниците му и обявиха, че е доста значимо да бъде обезпечена защита, с цел да респектира буйстващите пациенти. 

Проблемът с защитата на болничното заведение е от доста години, а личният състав неведнъж е алармирал виновните институции, само че без триумф. Към момента доктор Добринов отработва своето предупреждение, което трябваше да изтече на 21 юли , само че е бил продължен с още два месеца.

Рени АТАНАСОВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР