Тази сутрин по bTV г-н Христо Иванов си присвои един

...
Тази сутрин по bTV г-н Христо Иванов си присвои един
Коментари Харесай

Герджиков и Едрева отговориха на Христо Иванов за дигитализацията в София

" Тази заран по bTV господин Христо Иванов си присвои един стратегически документ на Столична община, заявявайки, че София ползва тактиката на " Демократична България " за цифровизация ". Това написа в своята Фейсбук страница ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков.
Герджиков изяснява:
" Стратегията за цифрова промяна на София е резултат от присъединяване в самодейността на Европейската комисия „ Предизвикателство цифрови градове 2018-2019 “. Тя е направена от Столичната общинска организация за приватизация и вложения в съдействие с близо 100 локални заинтригувани страни от университетския и неправителствения браншове, професионални асоциации, специалисти на Столична община, телекоми, банки, както и София Тех Парк, Фондация „ Клъстер осведомителни и информационни технологии “, Move.bg, Techno Invest Group, Geographica, Resonator и други ", споделя Герджиков.
По думите му реализацията на този план е благодарение на Европейската капиталова банка. " В СОС Стратегията беше прегледана от работна група с присъединяване на всички политически сили и всеки даде своя принос към финалния резултат, който приехме на 11-и юни 2020-а година.
Ако демагогстването е методът да се потвърди успеваемост в съпротива и подготвеност за ръководство, то нужната смяна в българския политически живот включва и самата съпротива и нейните способи. Целта не оправдава средствата. Единствено истината има значение ", уверен е Герджиков.
Междувременно общинският консултант и ръководител на гурапа на ГЕРБ към СОС Малина Едрева също обърна внимание на тематиката: 
" От известно време следя по какъв начин политици с големи упоритости, поредно и целеустремено, основават паралелна действителност, в която комфортно да си съществуват. Успяват да си основат тази действителност по ред аргументи.
 Елен Герджиков за Борис Бонев: Няма по какъв начин да си отхвърлен от нещо, в което по устав не присъстваш Елен Герджиков за Борис Бонев: Няма по какъв начин да си отхвърлен от нещо, в което по устав не присъстваш
Независимят общински консултант Борис Бонев не е отхвърлен от Председателския съвет на Столичния общински съвет, тъй като не можеш да си от...
Проблеми в страната и града има. В политиката и в ръководството дилемите в никакъв случай не свършват. И съществува повече от един прийом, с цел да се решат. И тук е мястото за диспути. Дебати сред ръководещи и съпротива, жители и хора с политически упоритости. Всеки от тях, от нас, има право на мнение. Но няма право на свои обстоятелства. Те са едни.
За това, до момента в който тази заран Христо Иванов се изявяваше от телевизионния екран, чух канонада от лозунги и доста малко съответни неща. И щях да подмина, само че днешните му съответни неща се оказаха неистини. Откровенни неистини, казани с доста убеденост, ей по този начин, апропо, без пауза и без срам ", отбелязва Едрева.
" ГЕРБ изпълнявала програмата на Демократична България за детските градини и тяхната тактика за цифровизация?! Мога да отмина присвояването на дългогодишната работа на кмета и администрацията във връзка с детските градини. Но присвояването на работата на всички специалисти, дейни жители и представители на бизнеса, които отделиха толкоз време и старания, с цел да вземат участие в изработването на Стратегията за цифрова промяна на София, е изцяло недопустимо. Всички те участваха в изработването на този документ, тъй като знаят, че София има капацитет да основава нововъведения. Защото имат вяра в компетентността на хората, част от новаторската екосистема тук, тъй като обичат града и знаят по какъв начин животът на всички ни може да стане по-лесен посредством новите технологии. Не участваха и не вземат участие, с цел да може един или различен политик да си присвоява техния труд.
Демокрацията значи да се споделя истината и единствено истината. Е, в реда на нещата е към този момент да чуем от " Демократична България " къде са терените за детски градини и капиталите от разграбените здания на детски заведения?! Смяната на името на партията и обединението не трансформира дейностите на лицата, надничащи зад завесата.
Всеки, който е основал нещо в този живот, знае, че триумфи се реализират с работа, положително обмисляне и съответни дейности, а не с лозунги. Не виждам по какъв начин група хора, които нямат капацитета да основат даже един стратегически документ, а крадат непознатата работа, ще вземат решение провокациите пред страната ни. Съдебната система щели да чистят с инспекции?! Ключови лица в тяхната партия са клиенти на тази система, само че това не се разяснява като правдивост, а като принуда. В някои среди това държание се назовава когнитивен дисонанс. А на мен просто ми се коства, че има нещо гнило в Дания,... в " Демократична България ", приключва коментарът на Едрева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР