Тази страхотна азиатска рецепта за оризова вода, която лесно можете

...
Тази страхотна азиатска рецепта за оризова вода, която лесно можете
Коментари Харесай

Поддържайте се здрави и красиви с оризовата вода!

Тази страхотна азиатска рецепта за оризова вода, която елементарно можете да извършите и вкъщи, ще промени всичките ви козметични привички и метода, по който се грижите за външния си тип.



Можете да я употребявате за кожата си

Измийте половин чаша ориз и го прехвърлете в емайлирана купа, като го залеете с вода за 15 минути, с цел да се всмукват витамините и минералите от ориза. Изсипете водата в чист съд, а ориза заделете, не е нужно да го изхвърлите - може да се сготви.

Измийте лицето си с оризова вода и масажирайте кожата за една минута и ще видите рецултатите незабавно след използването!

Съхранявайте водата за не повече от 5 дни в затворен съд в ледник.

Можете да я употребявате за косата си

Ще извършите косата си мека и с искра, в случай че я миете с оризова вода, дружно с другите процедури, които практикувате.

Можете да я употребявате за намаляване
 Различни типове ориз и техните изгоди Различни типове ориз и техните изгоди
Оризът е универсалната гарнитура, която подхожда на процедура на всяко ядене, а и самичък по себе си може да бъде основата за една неповтори...

Тук ще я приготвите по по-различен метод, като си извършите оризова запарка. 

Като варите ориз, налейте доста повече вода от нормално и щом се свари, заделете течността. Това е вашата запарка. Пийте я за закуска, както и денем и ще получавате и доста сила. 

1 чаша ориз в 6-7 чаши вода, готвите за 2-4 часа на слаб огън. Добавете малко сол към водата, откакто я прецедите и я пийте денем. 

Можете да замените едно от храненията си денем с чаша от оризовата запарка.

Използвайте ферментирала оризова вода
 Никога не пийте вода по това време на деня Никога не пийте вода по това време на деня
Оказва се, че освен количеството вода, което пием дневно е значимо, само че и времето, в което я консумираме.  Според някои специалисти е...

Тя съдържа доста антиоксиданти и витамини и умерено и несъмнено лекува акне, белези и понижава бръчките. С нея можете да измивате и косата си и да я вършиме доста мека и сияеща. 

Щом оризът заври, изсипете водата в обособен съд и оставете един ден на стайна температура да ферментира, след което я сварете на мощен огън, с цел да прекъснете процеса на ферментация. Охладете и прибавете 2-3 капки етерично масло. Водата е подготвена! 

Ако е прекомерно мътна, може да я разредите с чиста вода. Съхранявайте в хладилника. 

 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР