Тази статия е част от специалната поредица На училище на

...
Тази статия е част от специалната поредица На училище на
Коментари Харесай

Въпросът не е дали децата ще видят порно, а кога

Тази публикация е част от специфичната поредност " На учебно заведение " на " Детски Дневник ". Тази година тя е отдадена на родителските страхове. И през октомври тук ще можете да прочетете препоръките на експерти по най-важните тематики за здравето, развиването и сигурността на учениците.

" Въпросът не е дали момчетата гледат порно. Въпросът е по кое време стартират ".

Това споделя награждаваната авторка на " Ню Йорк таймс " Пеги Оренщайн в изявление с Wired по тематиката за порно промишлеността и по какъв начин нейните филми се отразяват на подрасващите. Оренщайн написа за фамилията, дамите и половата просвета от години и е била оповестена в издания като Vogue, Time, Slate и The Oprah Magazinе.

" Най-често срещаният отговор е – на 11 години. Понякога на 13, от време на време по-малки ".

Темата за порното е деликатна, даже за родителите, които приказват свободно за секс. А с напредването на технологиите и развиването на обществените мрежи, тези филми са единствено на няколко клика от децата.

Те могат да стигнат до клипове с нецензурно наличие даже да са потърсили в Youtube нещо напълно друго, а още повече, в случай че естественият им интерес към секса ги накара да напишат в " Google " " секс " или " цици ".

Но това може да ги докара до облици, които не могат да схванат или осмислят. " В общия случай, при първия си контакт с порно, те не се възбуждат. Чувстват се леко възбудени или несигурни, или си споделят " Това е необичайно ", изяснява Оренщайн. " Но когато приказвам със 16, 17, 18-годишни хетеросексуални момчета, слушам отговори от " Приемам го като нещо друго, фантастично, настрана от връзките ми с сътрудниците " до " Започнах да чувствам, че визира връзките ми, половия ми живот, метода, по който виждам на девойките, по тази причина стопирах ".

Последствия

Проучванията, представени от Оренщайн, демонстрират, че хетеросексуалните момчета, гледали порно постоянно, са по-склонни да поддържат гей браковете. Но не са подготвени да поддържат битката за тъждество на дамите, също така стартират да одобряват секса като чисто физически акт, а девойките – като играчки. Освен това мерят мъжествеността си по това какъв брой секси дами са съумели да смъкват. Друго изследване демонстрира, че девойките, гледащи порно постоянно, са по-малко склонни да се намесят, в случай че в тяхно наличие жена бива застрашена или нападната.

Какво да се прави

" Има толкоз доста неща, за които да се приказва, че не можеш да ги обясниш на детето едновременно ", написа майката на три дъщери Рейчъл Халиуел в английския " Телеграф ". " Никога не съм имала специфичен диалог с най-малката, вместо това имаме нескончаем разговор ".

Трябва да се приказва лека-полека, а тематиките са доста – сложността на изразяването на съгласие; това какъв брой е рисково да изпращаш и да получаваш полови изображения; нереалистичното обрисуване на секса в порното, написа тя. " Говорим за това, че не трябва да изпращаш думи или фотоси, които не би желала да бъдат принтирани на тениска, откогато най-малката има мобилен телефон – т.е., откогато беше на 9 години ".

" Трябва да се приказва за това кое е същинско и кое не е ", споделя Оренщайн. " Говорете по какъв начин насилието във филмите не е същинско. () Ние знаем, че тези неща не са действителни, че това не е методът, по който двама души си поддържат връзка в действителност. Децата би трябвало да умеят да го схващат в подтекст, да го деконструират ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: На учебно заведение 2017 (65)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР