Тази сряда в емисията на bTV Новините в 19, при

...
Тази сряда в емисията на bTV Новините в 19, при
Коментари Харесай

Извинение към Доган за неволна грешка в bTV Новините

Тази сряда в емисията на bTV Новините в 19, при отразяване на митинга пред Съдебната палата, с искане за оставка на основния прокурор Иван Гешев, репортерът Канна Рачева позволи неволна, човешка неточност на езика, декларират от малкия екран.

 Движение за права и свободи против bTV поради Виж още

В края на репортажа, в обобщението си по настояването на съюза на съдиите за предварителното освобождение на основния прокурор, вместо неговото име беше упоменато това на господин Ахмед Доган.

Екипът на bTV Новините сервира извиненията си на господин Доган. Медията отхвърля всевъзможни изказвания за предумишленост, настояват от малкия екран.

Припомняме, че по-рано през днешния ден Движение за права и свободи разгласява на уеб страницата си писмо до Съвет за електронни медии и управлението на bTV с обвинявания в политизиране на новините и искане за опрощение поради " неприемлива лъжа " за почетния ръководител на партията Ахмед Доган. От Движение за права и свободи не имат вяра в това, че е лапсус, макар че думите на репортерката са за настояването на Съюза на съдиите за предварително освобождение на основния прокурор Иван Гешев, което се разисква през днешния ден във Висшия правосъден съвет, и явно тя споделя по простъпка Ахмед Доган.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР