Тази сряда, на 13 юни ZTE отново представи акциите си

...
Тази сряда, на 13 юни ZTE отново представи акциите си
Коментари Харесай

Акциите на ZTE рухнаха с 42%

Тази сряда, на 13 юни ZTE още веднъж показа акциите си на борсата. Преди два месеца търговете на акциите на китайската компания бяха спрени заради глобите от страна на Съединени американски щати. Завръщането на китайския производител на борсовия пазар се оказа цялостен неуспех.
Акциите на ZTE на Хонконгска фондова борса още същия ден се сринаха с 42%. Веднага падна и пазарната капитализация на компанията до $3 милиарда. Към сегашен ден цената на една акция на ZTE доближи 14,98 хонконгски $ и е най-ниската за годината. А на борсата в Шънджън единствено за един ден акциите паднаха с оптимално вероятните 10%.

През месец април американските управляващи не разрешиха продажбата на процесори и съставни елементи за телефоните на ZTE. Китайската компания изгуби и правото да употребява Оценка за съвместимост Android. ZTE за 7 години остана без процесори и без операционна система.

През месец юни ZTE подписа контракт за свалянето на тези ограничавания. Според това съглашение, компанията би трябвало да заплати на Съединени американски щати $1 милиард, да смени борда на шефовете през идващите 30 дни и да запорира $400 милиона, които Съединени американски щати може да вземе при нарушаване на някои от клаузите в контракта.

Ройтерс заяви, че заплащането на въпросния милиард долари е най-малката неволя за ZTE. Компанията към този момент е изгубила доверието на пазара. Персоналът се притеснява от съкращения, понижаване на заплатите, унищожаване на наградите и т.н.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР