Тази солена палачинкова торта е едно страхотно предястие за всяка

...
Тази солена палачинкова торта е едно страхотно предястие за всяка
Коментари Харесай

Солена палачинкова торта

Тази солена палачинкова торта е едно ужасно предястие за всяка празнична софра. Има хубав тип и превъзходен усет. Можете да експериментирате и да добавите в пълнежа и друго, което ви хрумне.

Много ми се желае да ви кажа какъв грамаж поставям в пълнежа, само че всичко е въпрос на усет. Важното е да бъде нарязано на фино.

половин чаша задушени печурки
няколко кисели краставички
2-3 сварени яйца - настъргани
топено сирене за мазане
шунка и бекон
кашкавал
настърган на ситно морков
твърдо пушено сирене
майонеза

за палачинките
250 г брашно
500 мл прясно мляко
3 яйца
щипка сол
масло за мазане


Яйцата разрушаваме добре. В купа пресяваме брашното и при непрестанно безредие прибавяме яйцата, прясното мляко и шипката сол. Колко гъста би трябвало да е сместа? Приблизително колкото на боза (възможно е да се наложи да сложите повече или по-малко брашно). От тази примес ще получите повече палачинки от колкото ще имаме потребност. На нас ни трябват 8 броя, само че можете в останалата примес да добавите ванилия и да си завиете няколко палачинки за десерт със сладко.

В незалепващ тиган слагаме малко късче масло, и изсипваме черпак от сместа. Всяка подготвена палачинка намазваме в допълнение с масло с цел да не изсъхнат краищата и похлупваме в тенджера.
Ако желаете можете да овкусите и оцветите палачинките като в някоя добавите червен пипер, в друга наситнен магданоз.

Поставяме палачинката в плоска паница, в която ще сервираме тортата. Намазваме я с топено сирене, нареждаме няколко късчета шунка, бекон. Отгоре намазваме с малко майонеза и слагаме втората палачинка. Мажем я с топено сирене - слагаме кисела краставичка - майонеза, и по този начин редим всички останали артикули по пластовете - настърганите на ситно моркови, задушените печурки, пушеното твърдо сирене.

Следим отвред да е еднообразно дебела, като е най -добре да не става повече от 6 см - тъй като се реже мъчно.

Последната палачинка намазваме от горната страна и леко в профил с майонеза и щедро поръсваме с кашкавал. Украсяваме с резенчета яйце, маслини и каквото ни хрумне.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР