Тази снимка е направена от финландския гражданин Ари Лайне на

...
Тази снимка е направена от финландския гражданин Ари Лайне на
Коментари Харесай

Всеки ден Русия изгаря газ за 10 млн. долара, защото няма къде да го продаде

Тази фотография е направена от финландския жител Ари Лайне на 24 юли на разстояние към 23 благи (38 км) от оборудването в Портовая.
Русия изгаря огромни количества природен газ, до момента в който разноските за сила в Европа порастват, оповестява английската социална медия BBC, базирайки се на разбор, възложен на изданието. Според разбора централата, която се намира покрай границата с Финландия, изгаря всеки ден газ на стойност към 10 млн. $ (8,4 млн. паунда). Експертите настояват, че преди този момент газът е бил изнасян за Германия.

Посланикът на Германия в Обединеното кралство съобщи пред BBC News, че Русия изгаря газа, тъй като не може да го продаде другаде.
 Русия гори газ Оцветената версия на тази сателитна фотография улавя инфрачервеното лъчение от изгарянето на газ в централата в Портовая. Снимка: BBC
Учените от основаната в Осло „ Rystad Energy “ са обезпокоени от огромните размери въглероден диоксид и сажди, които се основават, и които могат да засилят топенето на арктическия лед. Анализът на „ Rystad Energy “ демонстрира, че всеки ден във факела се изгарят към 4,34 милиона кубически метра газ. Той идва от новия цех за полутечен природен газ (LNG) в Портовая, северозападно от Санкт Петербург.

Първите признаци, че нещо не е наред, идват от финландски жители оттатък близката граница, които виждат огромен пламък на хоризонта по-рано това лято, отбелязва BBC.

Портовая се намира наоколо до компресорна станция при започване на газопровода „ Северен поток 1 “, който придвижва газ по дъното на морето до Германия.

Доставките по тръбопровода са лимитирани от средата на юли, като руснаците упрекват за това механически проблеми. Германия твърди, че това е чисто политически ход след нахлуването на Русия в Украйна.

От юни насам обаче откривателите са забелязали доста нарастване на топлината, предавана от оборудването – счита се, че е от изгаряне на природен газ.

Въпреки че изгарянето на газ е постоянно срещано събитие в преработвателните предприятия – нормално се прави от механически съображения или по аргументи, свързани с сигурността. Мащабът на изгаряне в този случай обърка специалистите.

„ Никога не съм виждала цех за полутечен природен газ да изгаря толкоз доста “, споделя доктор Джесика МакКарти, специалист по сателитни данни от университета Маями в Охайо.

Мигел Бергер, немският дипломат във Англия, съобщи пред BBC News, че европейските старания за понижаване на зависимостта от съветския газ „ оказват мощно въздействие върху съветската стопанска система “.

„ Те нямат други места, където да продават своя газ, тъй че би трябвало да го изгарят “, допусна той.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР