Тази седмица ви питаме какви подправки изпозлвате най-често. Един от

...
Тази седмица ви питаме какви подправки изпозлвате най-често. Един от
Коментари Харесай

ИГРА: Какви подправки използвате най-често?

Тази седмица ви питаме какви подправки изпозлвате най-често. Един от коментиралите читатели ще завоюва книгата " Мъртва партида ".

 

Подправките са неизменима част от всяка кухня и постоянно един долап, чекмедже или кош, съдържащи всевъзможни бурканчета и пликчета, цялостни с ароматни, цветни и най-разнообразни подправки. 

 

 

 Добави изложение

 

Разбира се, измежду най-любимите на българите са чубрицата (също и шарената сол), аления и черния пипер. Независимо дали сте фенове на засуканите гозби или изобщо не ви бива в кухнята, съвсем несъмнено е, че тези подправки ви се намират вкъщи. Бяло сирене с червен пипер или пък филия с масло и шарена сол са безспорна класика даже и за най-злоядите и най-неможещите готвачи. 

 

 

Ако пък желаете да си извършите най-страхотните и ароматни домашни кюфтета, то сигурно би трябвало да имате и кимион, а също и свеж магданоз вкъщи. 

 

 Добави изложение

 

Други типични български подправки са също джоджена (още прочут като гьозум), без който бобът няма да ви се получи, чесъна и дафиновия лист. А при положение, че си падате по пикантните храни, то няма по какъв начин шафът ви с подправки да мине без пикантен червен пипер или просто изсушени люти чушлета. 

Ако пък си падате по чуждоземната кухня, вероятно вкъщи ви се намират също къри, куркума, индийско орехче, анасон и всевъзможни други усети и аромати, които трансформират кулинарните ви изяви в същински творби на изкуството. 

 

 

 Добави изложение

 

Ако сте фенове кулинари, само че и градинари, една чудесна концепция е да си отглеждате пресни билки и подправки в саксия. Така постоянно ще имате свежи и ароматни растения, с които да овкусите сосове, салати и всевъзможни гозби. 

 
А вие какви подправки имате вкъщи? 
 

 Добави изложение

 

УСЛОВИЯ НА ИГРАТА:
 
 Добави изложение У частници:  В играта могат да вземат участие всички регистрирани консуматори в Rozali.com.

Период:  00:00 часа на  28.04.2023 година  до 23:59 часа на 04.05 .2023 година

В играта вземат участие единствено отговорите оставени в коментар под играта за оповестения интервал.

На същата страница ще бъде оповестено името на спечелилия, който ще бъде определен на инцидентен принцип измежду всички участници в играта.

Печелившият ще бъде известен с персонално известие за метода на приемане на премията.

Rozali.com си резервира правото при непотърсена премия в границите на 7 работни дни от датата на известието да изтегли нов участник.

Победителят ще спечели книгата " "

Автор: , Издателство: 

 
 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР