Тази седмица в Капитал обърнахме внимание на една от най-интересните

...
Тази седмица в Капитал обърнахме внимание на една от най-интересните
Коментари Харесай

Седмични новини за енергетика: Инцидентът във ВЕЦ "Цанков камък"; Новата цена на газа за декември

Тази седмица в " Капитал " обърнахме внимание на една от най-интересните хидроцентрали в България - Водноелектрическа централа " Цанков камък ", чиято повреда провокира доста въпроси преди няколко седмици. След като посетихме централата на място, описваме освен повредата, само че и роля на хидроцентралата в българската енергетика. Материалът, както и фотоси могат да се видят.

На 1 декември КЕВР разгласи, че цената на газа се подвига с 18% през декември след два месеца на спад. доста, само че в Европа борсовите котировки порастват нагоре, а тук към този момент се черпят от по-скъпите количества в хранилището Чирен.

Преди няколко дни западни специалисти оповестиха, че зимната война в Украйна стартира. С нея от ден на ден украинци и молдовци остават без електрическа енергия, топла вода и отопление поради военните удари по инфраструктурата., който посещава района в последните седмици.
Реклама Ако сте пропуснали
Заради операции КЕВР санкции с 1.3 млн. лева НЕК и пет други търговеца на ток в страната за покупко-продажби от началото на 2019 година, когато България имаше най-високата цена на силата в целия Европейски Съюз. Някои от търговците са добре известни, други не толкоз.
И още
През предходната седмица Българският енергиен холдинг (БЕХ) започва състезания за избор на нови шефове на най-важните и огромни енергийни предприятия в страната - АЕЦ " Козлодуй ", Националната електрическа компания (НЕК), " Булгаргаз " и " Мини Марица-изток ", като основната концепция е служебният кабинет да упражни въздействие върху новите назначения.

Заради неналичието на количества Европа количество съветски полутечен природен газ. Според калкулации доставките са нарастнали с 40% спрямо 2021 година И демонстрират, че всички търговци на природен газ желаят да се възползват от ултрависоките цени на континента.
Реклама Зелена сила
След като разгласи, че ще прави IPO Търговецът на слънчеви съоръжения " АмонРа " съумя да от вложителите на платформата BEAM. Това ще е десетата компания, която ще се листне на фондовия пазар за дребни и междинни предприятия.
Свързани публикации Седмични вести за енергетика: Бъдещето на въглищните региони; Арбитражното дело на " Газпром " с Финландия; 27 ноември 2022, 08:00 Седмични вести за маркетинг и реклама (22 ноември) 22 ноември 2022, 08:48 Седмични вести за енергетика: Какво гориво ще употребява АЕЦ " Козлодуй " ; " Булгаргаз " губи, НЕК печели 20 ноември 2022, 08:23 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Евгени Ахмадзай
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР