Тази седмица The New York Times спечели най-престижната журналистическа награда

...
Тази седмица The New York Times спечели най-престижната журналистическа награда
Коментари Харесай

По следите на руски шпиони: историята зад "българския" "Пулицър"

Тази седмица The New York Times завоюва най-престижната журналистическа премия " Пулицър " за поредност от текстове за секрети интернационалните интервенции на режима на съветския президент Владимир Путин. Действието в тези репортажи се развива в Украйна, Мадагаскар, България, Либия и Централноафриканска република. Сред отличените материали е за опита за отравянето на българския оръжеен търговец Емилиян Гебрев през 2015г. В проверяващия екип е и българската журналистка на свободна процедура Боряна Джамбазова.

Тя гостува в новия епизод на " Гласът на Капитал " дружно с проверяващия публицист от " Капитал " Росен Босев, който пръв в България изнесе информацията, че има връзка сред опита за ликвидиране на Гебрев и това на съветския двоен сътрудник Сергей Скрипал, който също беше токсичен в Лондон през март 2018г. Двамата описват какво се знае за работата на скрито звено на съветското разузнаване на територията на България и в Европа и кои са още неотговорените въпроси в тази история.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики В епизода ще чуете още каква е мотивацията и на двамата публицисти да се занимават с проверяваща публицистика, макар компликациите, ресурсите и времето, които гълтам тя.
АУДИО По следите на съветски шпиони: историята зад " българския " " Пулицър " Your browser does not support the audio tag.
Бележка от редактора: Разговорът е записан на 8 май.

" Гласът на " Капитал " е седмичен подкаст, в който публицистите описват забавна настояща тематика от политиката, стопанската система или бизнеса в дълбочина, с подтекст и разбор.

Ако този епизод ви хареса и желаете да слушате новите епизоди незабавно щом излязат, абонирайте се за " Гласът на " Капитал " в Apple Podcasts, Гугъл Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата стратегия за подкасти.

Обратна връзка за " Гласът на " Капитал " можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на " Капитал " във Фейсбук и Twitter.

Чуйте и предходния епизод:

Коронавирусът и опасността за демократичните свободи
Политологът Димитър Бечев разяснява по какъв начин властнически водачи по света употребяват рецесията, с цел да извоюват повече власт в новия епизод на " Гласът на Капитал "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР