Тази седмица театралните приключения преминават от Островът на съкровищата до

...
Тази седмица театралните приключения преминават от Островът на съкровищата до
Коментари Харесай

Арт посоки с Галя Крайчовска: От Островът на съкровищата до Редки тъпанари

Тази седмица театралните завършения минават от " Островът на съкровищата " до " Редки тъпанари ". Довечера в " Театър Азарян " ще търсят тайнствени острови и съкровища.

Спектакълът е въодушевен от известния разказ на Робърт Луис Стивънсън. Младата режисьорка Анастасия Събева застава отпред на театралното странствуване, със специфичното присъединяване на Христо Мутафчиев катостраховития корсар Флинт. Морски борби, разкрити секрети, ефектни декори и ммадежка сила и въодушевление. Време е за приключениия!

Среща с огромните Емилия Радева и Любомир Бъчваров ни чака на следващия ден в уютното камерно пространство на The Art Foundation. " Падение и възмездие " - по новелата на Стефан Цвайг " 24 часа от живота на една жена ". Може ли опитът на една жена да избави загиващ човек, като накърнява всички нравствени правила, да бъде признат за човечен жест?

Една пиеса, написана през 90-те е все по-актуална - " Предградие " на Ерик Богосян. Новата театрална версия е на Ованес Торосян. На 23-ти февруари може да се потопите в спектакъла " Предградие " в Сити Марк център.

Предградията не са изгубили героите и проблемите си. Те отново са тук, с сложните фантазии, обич, ревнивост и злоба. Ованес Торосян дефинира историята като покруса, разказана с езика на младите, със средствата на актуалния спектакъл, в който фена е очевидец, а не наблюдаващ. Свидетел, тъй като историята директно го интересува и не го занимава с непотребни " театрални похвати ", а се концентрира върху тематиката и живите герои, по аскетичен метод, без да икономисва нищо.

" Редки тъпанари " на Русенския спектакъл гостува на сцената на Театър " Българска войска ". Сценичната версия на Теди Москов е по кино лентата на Марио Моничели " Неизвестни причинители ".

Съдбата събира странна група крадци - неуспешен състезател, порвалил се юрист, уволнен оператор, некадърен сицилиански мафиот и жених. Те са фрапиращо непрофесионални и безусловно несъответствуващи за обира, с който са се нагърбили.

За сметка на това, самочувствието им е назад съразмерно на опциите. С доста усмивки ще се родят любовни истории и " закононарушението на века ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР