Тази седмица стана ясно, че правителството на САЩ залага много

...
Тази седмица стана ясно, че правителството на САЩ залага много
Коментари Харесай

САЩ започнаха възраждане на националното производство на чипове: Intel ще получи 8,5 млрд. долара под формата на субсидии и огромни стимули

Тази седмица стана ясно, че държавното управление на Съединени американски щати залага доста на Intel Corporation, с цел да създава 20% от актуалните чипове в света. При това до 2030 година Според предварителното съглашение Intel ще получи 8,5 милиарда $ под формата на директни невъзвръщаеми дотации. Още 11 милиарда $ под формата на облекчени заеми и 25% данъчно облекчение за вложенията в размер до 100 милиарда $.

Както се акцентира в взаимното изказване на представителите на Министерството на търговията на Съединени американски щати и Intel, съглашението е авансово. Сега следва организацията да завърши изискванията за поддръжка на компанията при реализирането на капиталови планове в полупроводниковата промишленост на страната. Главният изпълнителен шеф на Intel Патрик Гелсинджър призна, че компанията е разчитала почти на такива ограничения за поддръжка, каквито е получила. Но акцентира, че за цялостното възкръсване на националната полупроводникова промишленост на Съединени американски щати може да е нужен втори „ Закон за чиповете “ (Chip Act).

Освен това, във връзка с договорите за защита с Intel, беше казано, че дотациите, отпускани от Министерството на търговията на Съединени американски щати, покриват единствено разноските на компанията в комерсиалния бранш, без да се взема поради финансирането на поръчките в региона на защитата. В момента се водят договаряния със профилирани клиенти, само че ръководителят на Intel по обясними аргументи не е подготвен да разкрие тяхната специфичност.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР