Тази седмица ще предложи любопитни и вълнуващи моменти за света

...
Тази седмица ще предложи любопитни и вълнуващи моменти за света
Коментари Харесай

Ще върнат ли Русия в леката атлетика?

Тази седмица ще предложи любопитни и вълнуващи моменти за света на леката атлетика. Може би се питате за какво, в случай че няма никакви надпревари в „ Царицата на спортовете”, само че в действителност повода е доста елементарна.

По традиция в края на ноември Международната асоциация на атлетическите федерации (IAAF), връчва премиите за Атлет и Атлетка на годината. Така и тази година, на 24 ноември (петък) от 20:30 ч. българско време в Монако ще се състои Световната атлетическа церемония, на която ще бъдат наградени призьорите в другите категории. Освен най-хубавите спортисти при мъжете и дамите за годината, ще бъдат отличени още изгряващите звезди на спорта, най-изявеният треньор и за първи път фотограф на годината в леката атлетика.

Интересно се чака да бъде и на 25 - 26 ноември (събота и неделя), когато ще се състои 212-тото съвещание на Съвета на IAAF.

Двудневната среща на управителния орган на леката атлетика ще се концентрира върху настоящите каузи на IAAF, само че се чака да бъде прегледан и последният отчет на работната група на IAAF за Русия.

Мнозина даже чакат, че е допустимо да бъде взето решение за предприемане на стъпки за възобновяване на участието на Руската атлетическа федерация. То бе прекъснато преди 2 години, след разкриването на огромна стратегия за приложимост на допинг, подпомагана от съветската страна.

Съветът на IAAF би трябвало да дефинира и домакините на 3 надпревари от Световните атлетически серии през 2020 година:

- Световният шампионат по лека атлетика в зала;

- Световният шампионат по полумаратон; и

- Световният екипен шампионат по спортно вървене.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР