Тази седмица се очертава като много силна откъм литературни събития.

...
Тази седмица се очертава като много силна откъм литературни събития.
Коментари Харесай

Когато европейската литература завладее цяла България

Тази седмица се обрисува като доста мощна откъм литературни събития. Освен че в София Алея на книгата се е разгърнала за цялата тази седмица, и в други градове от страната едно също особено събитие е потеглило на поход.
 Алея на книгата, АБК и събитието с рекорден брой издателства и богата културна стратегия
Когато книгите тръгнат на поход

Алея на книгата се завръща в София с рекорден брой издателства и богата културна стратегия

Става дума за Нощ на литературата 2022 година Тази година България за 11-и следващ път се включва в един от най-вълнуващите формати за разпространение на актуалната европейска литература.

Специалното на това събитие е, че се организира едновременно в разнообразни европейски градове. А у нас то ще се разгърне в цели 18 български обитаеми места . На всяко едно от тях публиката за следващ път ще може да открие своя нов обичан публицист и да се наслаждения на хубостта на европейската литература. Читателите още веднъж ги чакат доста и забавни фрагменти от европейски книги, издадени в оригинал след 2000 година, прочетени от известни персони в особено обособени читателски гнезда.
 Снимка 586505

Нощта на литературата тази година, както и всяка предходна, си заслужава да се посети поради вълнуващата самобитна литературна разходка из актуалната европейска литература, показана по нетрадиционен метод от забавни персони. Слушателите ще имат опция да чуят австрийска, унгарска, белгийска, британска, португалска, испанска, датска, френска, немска, ирландска, италианска, българска, македонска, полска, шведска, словенска, норвежка, украинска или чешка лирика и прозаичност. Освен това, както и се чака, изборът на местоположения за искащите да посетят събитието, и този път е много богат.
 1984, Джордж Оруел, Storytel и новата аудиокнига, озвучена от седем български артисти
Наистина ли 1984 звучи тъкмо като 2022

Романът на Джордж Оруел „ 1984 “ влияе както в никакъв случай до момента

Нощ на литературата 2022 година е през днешния ден,  7 септември от 18 ч. до 21:30 ч.  Къде ще се четат фрагментите, както и най-пълна информация за събитието, има .
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР