Тази седмица резнаха главата на комунизма в София. Дело, което

...
Тази седмица резнаха главата на комунизма в София. Дело, което
Коментари Харесай

Какво да сложим на мястото на МОЧА?

Тази седмица резнаха главата на комунизма в София. Дело, което се забави с повече от 30 години, само че въпреки всичко се случи.

Бетонените глави мъчно си отиват. Видяхме ги по какъв начин се търкалят в центъра на София, по какъв начин бойкотират в Народното събрание, видяхме и по какъв начин подтичват към паметника в опит да спрат флексовете. Воят, който последователите на руския ботуш у нас наддадоха, бе като на страшилище, което вижда по какъв начин му режат тялото.

Ронят се сълзи, като че ли бутат не противен монумент на окупатор, размахващ оръжие над главите на софиянци, а родния им дом. Но домът нормално е един, а монументи на окупатора у нас колкото щеш. Знаете ли, че в случай че тръгнем да режем главите на всеки от тях, ще се реже най-малко 3 години и половина?

България от дълго време е заела първо място в света по брой монументи на глава от популацията, като 80% от тях са на руски воини, колхознички, комунисти с вторачен в бъдещето взор и партизани със злокобни мустаци. Но не се тормозете, надали ще се стигне до всеобщо облагородяване на средата в България  и грозните бетонни паметниц и ще си стърчат, до момента в който не се разпаднат от самосебе си. Така, както се случи и със самия живковски комунизъм.

За страдание половината от ПСА също ще остане да стърчи на този стадий. Засега няма проект какво да се прави с постамента му, тъй че ще сменим размахания шпагин със стърчащ бетонен фалос. Вече има хрумвания какво да се сложи на него - естествено, всичките се въртят към мегаломански бетонни фигури на герои, царе, ханове, Ванги и богородици.

Според мен е дорбе да има от всичко по нещо, с цел да може този монумент там най-накрая да ни сплоти. Например, добре ще е да издигнем един 30-метров Крали Марко. С едното око да гледа на Изток, а с другото на Запад. На левия му крайник да е татуиран Левски, а на десния - Ботев. В ръцете си да държи византийски череп с османски фес, в нозете му да има АЕЦ, а на главата му - овчи калпак. На калпака да бъде избродирана Богородичка, а на ризата му с шевици да е изписан някой огромен български стих - например „ Кукавица “ на Цеца. Не е български, но па толкоз го обичат.

Юнакът да се е подпрял на голф, а до него добродушно да седят и да режат салатата млада младоженка и остарялата му майка. С огромни златни цифри да е изписана сакралната победна формула 4-4-2, с цел да ни припомня когато съвсем превзехме света с футболната топка. Очите му да светят в тъмното и да прожектират фрагменти на красивия Пирин, белия Дунав, пилона на Родопите, русалката в Созопол, летящата паница на Бузлуджа и дупката в Царичина. Точно в среднощ да се разнася гласът на Ванга, която удря по масата и крещи: „ С Русия, с Русия, Нешке “.

Сутрин по първи петли да блеят овце и да звънтят чанове, пред паметника да скача водопад с същинско българско кисело мляко, а по обяд от очите на Крали Марко да се прожектират програмистки кодове в памет на Джон Атанасов. На барелефи към него да са подредени всички ханове, царе, войводи, партийни секретари, Людмила Живкова, Лили Иванова, малко тъкачки, гледачки на старци в Италия, един електрокар и плажни чадъри от Слънчака.

Цялата комбинация да се огрява непрекъснато от прожектори в цветовете на националното ни знаме и да се озвучава от „ Бяла роза “. Пред нея да има парче от автомагистрала и лентичка за рязане. Всеки път, когато лентичката се среже, да гръмва „ Излел е Дельо бунтовник “ и 100 каба гайди. Също по този начин от паметника до летището да има бърз кулоар за тези киселяци, които не харесват българщината и ще изискат да излетят с еднопосочен билет за където и да е, когато посетят новия монумент.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР