Тази седмица президентската кампания на губернатора на Флорида Рон ДеСантис

...
Тази седмица президентската кампания на губернатора на Флорида Рон ДеСантис
Коментари Харесай

The Hill: Тръмп ще поиска от ЕС компенсации за помощта за Украйна при преизбиране за президент

Тази седмица президентската акция на губернатора на Флорида Рон ДеСантис и някогашният президент Тръмп показаха два проекта за американската войска, като и в двата случая липсваха детайлности, само че се акцентираха забележки към напъните на администрацията на Байдън.


Докато предлагането на ДеСантис е ориентирано към самодейностите за разнообразие, тъждество и приобщаване (DEI) в Пентагона, проблемите с набирането на фрагменти и политиките, засягащи транссексуалните военнослужещи, предлагането на Тръмп се концентрира основно върху търсенето на обезщетения за американската помощ за Украйна, обвинявайки Европа за това, което той дефинира като единствено " дребна част " от това, което Вашингтон е съдействал.

" Не наподобява да има доста огромна разлика сред двамата по няколко разнообразни въпроса ", споделя Катрин Кузмински, специалист по въоръжените сили и общество в Центъра за нова американска сигурност, мозъчен концерн във Вашингтон. " Смятам, че има действителен фокус върху връщането на запаси в Съединени американски щати, а не върху разширението на американското водачество в чужбина. И по-късно, сигурно, във връзка с вътрешната политика, се упорства за промени в Министерството на защитата, когато става въпрос за политиката за DEI и политиката за транссексуалните ", сподели тя.

Ето посланията на двамата претенденти по отношение на американската войска и националната сигурност, синтезирани от „ The Hill “.

Фокусът на Де Сантис – върху културната война и американската войска

Планът на ДеСантис, показан на къса конференция в Южна Каролина, удвоява предходни предизборни обещания за преразглеждане на американската войска като институция. Предложението " Мисията преди всичко " включва евентуални шестмесечни прегледи на работата на всички високопоставени генерали и адмирали и възможни уволнения, в случай че се откри, че някой от тях е " насърчавал политики в ущърб на готовността и воденето на бойни дейности ". Той също по този начин даде обещание да анулира заповедта на Байдън, която разрешава на транссексуалните лица да служат под желания от тях пол, да изтръгне самодейностите на DEI в службите или военните академии, да приключи напъните на Пентагона за битка с екстремизма в редиците и да възвърне чиновниците, които са били уволнени поради отвод от имунизацията за COVID-19, както и да им изплати компенсации. Освен това той даде обещание да приключи стратегиите, предопределени да приготвят военните обекти и войските за бъдещите климатични промени, като укори Пентагона за това, че е минал частично към електрически транспортни средства.

В изявление за Си Ен Ен по-късно същия ден ДеСантис съобщи, че политиката му е ориентирана против напъните на Пентагона, които попречват набирането на бойци, и съобщи, че сега армията страда от загубата на доверието на Америка в институцията.

" На това равнище всички признаха, че тези равнища на набиране са в рецесия... Мисля, че това е по този начин, тъй като хората виждат, че армията губи своя път, не се концентрира върху задачата и се концентрира върху доста други неща ", сподели ДеСантис.

Политикът не се отклонява надалеч от политическите си оферти, които към този момент е въвел в деяние като губернатор на Флорида. Докато беше отпред на щата, той забрани на висшите образователни заведения да отделят долари за стратегии за разнообразие и приобщаване, забрани потреблението на федерални запаси за образование на възпитаници по въпросите на половата интензивност, половата ориентировка или половата еднаквост и забрани някои учения за расата и историята на Съединени американски щати.

Но Майкъл О " Ханлън, помощник по въпросите на сигурността в института " Брукингс ", назова позицията на ДеСантис " пропусната опция " за някогашния офицер от Военноморски сили, служил в корпуса на генералния съдия-адвокат на Военноморски сили в Ирак.


" Мисля, че това евентуално е пропусната опция за него... той би трябвало да се опита да покаже, че в действителност е кадърен да развие съществени възгледи по огромните стратегически въпроси на деня, които по принцип не са свързани с разнообразието, равенството и приобщаването във въоръжените сили ", сподели той. " Мисля, че той би трябвало да се ангажира с Китай и Русия, по какъв начин да се реши казусът с Украйна, по какъв начин да се предотврати война за Тайван. "

" Реалността на военната работа е, че тя би трябвало да отразява популацията, от което се набира фрагменти ", сподели Кузмински. " Това е предизвикателство, с което съгласно мен един президент Тръмп 2.0 или президент ДеСантис ще се сблъскат, в случай че завоюват изборите. "

По отношение на Украйна ДесСнтис направи неуверени мнения за спора, като настоя, че той не е приоритет на националната сигурност на Съединени американски щати и омаловажи съветската инвазия.

" Въпреки че Съединени американски щати имат доста жизненоважни национални ползи, като да вземем за пример запазване на границите ни, превъзмогване на рецесията сподготвеността на армията ни, реализиране на енергийна сигурност и самостоятелност и инспекция на икономическата, културната и военната мощност на Китайската комунистическа партия, по-нататъшното замесване в териториален спор сред Украйна и Русия не е един от тях ", съобщи ДеСантис през март.

Оттогава той отдръпна мненията си за това, че войната е " териториален спор ".

Фокусът на Тръмп - върху войната сред Украйна и Русия

Тръмп от дълго време дава обещания за понижаване на присъединяване на Съединени американски щати в непознати войни, като се стартира от предизборните обещания преди президентските избори през 2016 година

Тръмп мина през първичните избори през 2016 година с по този начин наречената си външна политика " Америка преди всичко ", целяща да понижи ролята на Вашингтон на международната сцена и да концентрира повече долари вкъщи, в сравнение с в чужбина. По време на президентството си той продължи тази линия на мислене, призовавайки за понижаване на броя на военнослужещите, служещи в чужбина, и критикувайки външната интервенция на Съединени американски щати като прекомерно скъпа и неефективна.

Изглежда, че Тръмп удвоява тази тенденция с проекта си за " възобновяване на изтощената американска войска ", също оповестен предходната седмица.


В авансово записан видеоклип, публикуван от акцията му, някогашният президент се концентрира главно върху външната политика, като повтаря рецензиите във връзка с метода, по който Байдън се е отнесъл към войната на Русия в Украйна.

Ако бъде избран отново, той твърди, че ще изиска Европа да заплати на Съединени американски щати за възобновяване на оръжейните им ресурси - изтеглени в забележителна степен от февруари 2022 година, с цел да оказват помощ на Киев в битката му.

" Преди по-малко от три години бях възстановил изцяло армията на Съединените щати и бях насочил Америка към толкоз мощна световна позиция ", похвали се Тръмп. " Двадесет и девет месеца по-късно арсеналите са оголени, запасите са на приключване, хазната е източена, редиците са опразнени, страната ни е изцяло унизена и имаме подкупен, злепоставен президент, лъжливия Джо Байдън, който ни вкарва в Трета международна война ", сподели той.

Тръмп също по този начин съобщи, че европейските съдружници на Вашингтон дават единствено " дребна част " от помощта за Украйна в съпоставяне със Съединените щати, и допусна, че Байдън е " прекомерно слаб и прекомерно неуважаван, с цел да изиска даже " възобновяване на разноските.

В неотдавнашно изявление Тръмп съобщи също, че може да постави завършек на войната за 24 часа - изказване, което мнозина намират за подозрително.

О " Ханлън, който назова изказванията на Тръмп за изоставащата европейска помощ за Украйна " погрешни ", съобщи, че той наподобява залага на предходните си причини за това, че Америка е преди всичко.

Кузмински се съгласи, че акцията на Тръмп наподобява " удря по-силно върху това да накара Украйна да ни се отблагодари " и " усилва " тези изказвания.

Въпреки че този път Тръмп не е толкоз звучен по въпросите на културната война в армията, той има добре документирана история, когато става въпрос за позицията му по отношение на транссексуалните военнослужещи в армията. През юли 2017 година той разгласи в Туитър, явно изведнъж, че на транссексуалните лица към този момент няма да бъде разрешено " да служат в каквото и да е качество в американската войска ". В последна сметка тази възбрана беше анулирана от Байдън посредством изпълнителна заповед малко откакто той влезе в Белия дом през януари 2021 година /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР