Тази седмица отскочих до Sainsbury's, за да купя пакетчета чай.

...
Тази седмица отскочих до Sainsbury's, за да купя пакетчета чай.
Коментари Харесай

Старите империи на какаото, кафето и чая са крехки

Тази седмица отскочих до Sainsbury's, с цел да купя пакетчета чай. Отне известно време от работния ми ден, само че бях чел за евентуален дефицит и фамилията ми ненавижда да остане без чай. Оказа се подправена паника: рафтовете на супермаркета бяха цялостни с кутии с неща, от PG Tips до Twinings и Tetley Tea.

Tetley призна предходната седмица, че запасите му от чай са „ доста по-малко от ние бихме желали да бъде “, тъй като плавателни съдове, плаващи през Червено море, са атакувани от бунтовници Хути, протестиращи против войната Израел-Хамас в Газа. Има дребен проблем с производството в Индия или Кения, само че идването на чая лишава повече време, защото контейнерните кораби се отклоняват от Суецкия канал и към нос Добра Надежда.

Пътуването ми беше самоунищожително, като се има поради, че супермаркетите са склонни да изчерпват запасите си повече, когато купувачите изпаднат в суматоха, в сравнение с заради ендемичен дефицит. Но ние бяхме раздразнени от пандемията и последвалата инфлация на вериг...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР