Тази седмица новината за възраждането на „Москвич” буквално превзе „ефира”,

...
Тази седмица новината за възраждането на „Москвич” буквално превзе „ефира”,
Коментари Харесай

Когато не можеш да създадеш нeщо, създаваш заглавия

Тази седмица новината за възраждането на „ Москвич” безусловно завладя „ ефира”, в което няма нищо инцидентно. Носталгията по от дълго време отминали времена още е жива в националното схващане, а и съветската агитация следва прецизно максимата: в случай че не можеш да направиш нищо, създай гръмко заглавие.

Точно подобен е казусът с възраждането на „ Москвич”, което, в случай че изобщо се случи, ще бъде китайски автомобил с емблема „ Москвич”. Това твърди бизнес изданието “Ведомости”, представено от Reuters: съветският „ Алеко” ще е с китайска платформа, дизайн и технологии.

Както стана ясно още в понеделник, за връщането на “московчанина” се разчита на парньорството на “Камаз”. Производителят на тежки машини е влезнал в диалози с китайския си сътрудник JAC, на който ще разчита за външния тип, техническата платформа, технологиите и така нататък за “Москвич”. Реално за всичко.

Според “Ведомости” производството може да стартира още в края на годината, като до тогава се разчита, че мощностите ще бъдат пригодени за задачата. Изглежда, че по-скоро става въпрос за сглобяване. Може би даже за ребрандиране на настоящ китайски автомобил.

Още по тематиката четете на новия авто уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР