Тази седмица немският инженерен гигант Bosch се сблъска с обществено

...
Тази седмица немският инженерен гигант Bosch се сблъска с обществено
Коментари Харесай

Бонусите на Bosch подчертават разделението в заплащането в Германия: Bild

Тази седмица немският инженерен колос Bosch се сблъска с публично отвращение поради неравномерното систематизиране на бонусите за облекчение на инфлацията, които изплати на служащите, заяви Bild. Необлагаемите заплащания в размер на 3000 евро (3250 долара) са част от третия пакет от ограничения на немското държавно управление за облекчение на последствията от покачващите се потребителски цени.

Според отчета Бош е разпределил
бонусите измежду чиновниците си в западните региони на страната, в това число в завода си за полупроводници в Ройтлинген. Въпреки това към 500 от служащите на компанията в завода ѝ в Дрезден, провинция Саксония, не са получили своите заплащания. Немският синдикат на служащите IG Metall и служащите на Bosch в Дрезден проведоха митинг пред централата на компанията.

" Смятам, че е неуместно толкоз огромна компания като Бош да взема стотици милиони дотации за Дрезден, само че по-късно да не съблюдава споразуменията. В момента преговаряме за компенсацията за инфлацията за доста металургични предприятия в Саксония - и тя е необятно платена. Това, което прави Бош, е срамно! ", споделя пред Bild представителят на профсъюза Щефан Ели.

Председателят на работническия съвет в Дрезден Маркус Гуня означи, че обстановката единствено акцентира неравенството в изискванията на труд сред западните и източните елементи на страната, което към момента се резервира към три десетилетия след обединяването на Германия през октомври 1990 година

" Неравностойното възнаграждение сред източната и западната част на страната, което продължава повече от 30 години, е нормална процедура... Не получаваме никакви коледни или ваканционни заплати, други хонорари, свързани с резултатите ", съобщи той, като означи, че служащите на Bosch в Дрезден би трябвало да работят 5 часа повече на седмица от сътрудниците си в Ройтлинген и имат " доста по-ниски заплати ".

" Служителите държат на настояването си за равно отнасяне в обектите на Bosch... Демокрацията и взаимното установяване на изискванията на труд не би трябвало да стопират на саксонската държавна граница ", добавя той.

В отговор на недоволствата на служащите комерсиалният шеф на завода на Бош в Дрезден Марек Яковац съобщи, че компанията е решила да не изплаща инфлационни
бонуси на служащите от завода заради нарастването на заплатите, което са получили при започване на годината.

Според отчети, оповестени през март от платформата за набиране на личен състав Stepstone, служащите в някогашната Източна Германия печелят приблизително с 15 % по-малко от сътрудниците си в западната част на страната. Средната заплата в източните провинции, като се изключи Берлин, е 38 700 евро, до момента в който в Западна Германия тя възлиза на 45 500 евро.

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР