Тази седмица на двудневно посещение у нас беше помощник -

...
Тази седмица на двудневно посещение у нас беше помощник -
Коментари Харесай

Елена Поптодорова разкри какво се крие зад визитата на помощник-държавния секретар на САЩ


Тази седмица на двудневно посещаване у нас беше асистент - държавния секретар на Съединените щати Карън Донфрид. Какво се крие зад визитата й разяснява в „ Офанзива “ по NOVA NEWS  някогашния ни дипломат във Вашингтон Елена Поптодорова, която е и вицепрезидент на Атлантическия клуб.

„ Смятам, че визитата е част от поредицата посещения, които имахме от Съединени американски щати. Познавам Катрин Донфрид във всички нейни политически превъплъщения. Радвам се, че имахме добра опция да се забележим в четвъртък след срещите и да поговорим. Радвам се, че тя заема тази основна позиция в държавния департамент. Тя се е видяла с всички политически партии без „ Възраждане ”. Беше ми най-важно да чуя по какъв начин тя е възприела проблема към Северна Македония ”, обясни Поптодорова. По думите й „ има трайна наклонност, даже да става дума за чисто европейски въпрос, постоянно да се препраща отговорност и към Съединени американски щати ”.

На въпрос какво вижда оттатък апела на премиера за привикване на КСНС, тя сподели следното:  „ Ако е единствено препотвърждаване на позицията, свикването му би било безсмислено, с изключение на, в случай че няма някакви съответни съображения, развития, договорености в двустранните диалози сред двете страни ”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР