Тази седмица Microsoft Corp. обяви важна промяна по върховете на

...
Тази седмица Microsoft Corp. обяви важна промяна по върховете на
Коментари Харесай

Важна промяна на върха в Microsoft

Тази седмица Microsoft Corp. разгласи значима смяна по върховете на компанията – нов началник по сигурността. Става дума за назначението на Игор Циганский като основен отговорник за осведомителната сигурност на мястото на досегашния началник по сигурността в Microsoft Брет Арсенолт. Циганский се причисли към компанията преди четири месеца в качеството си на основен стратегически управител. Що се отнася до Арсенолт, то той към този момент ще заема позицията на основен консултант по сигурността. Арсенолт е дълготраен чиновник на компанията. Започнал кариерата си през към този момент далечната 1990, той заема през тези години разнообразни функции, свързани основно с осведомителната сигурност, като на досегашната си служба е назначен преди 14 години.

Назначението на Циганский се реализира в едно турболентно време в геополитическо отношение, в което огромните американски компании постоянно биват атакувани от ведомствени хакери на съперници на Щатите. Едни от ярките образци в това отношение са офанзивата към SolarWinds, посредством която пострада и мрежата на Microsoft, тази към Kaseya, а една от последните се свързва точно с Microsoft, когато чрез Outlook и Exchange незнайна страна доближава до над 60 000 държавни и федерални имейли, принадлежащи на представители на американските управляващи. Друг случай, обвързван със сигурността и Microsoft от тази година беше разкритието за GitHub акаунт, принадлежащ на компанията и съдържащ над 38 терабайта чувствителни данни, който е нямал каквато и да е отбрана на достъпа. Не е известно дали тези пропуски в сигурността са довели до замяната на Арсенолт с Циганский. През ноември Microsoft анонсира също по този начин Secure Future Initiative – широкомащабна вътрешна самодейност, чиято концепция е да направи продуктите и услугите на компанията още по-защитени, затягайки сигурността на процесите, водещи до извеждането им на пазара и реализирането на непоколебим прелиминарен вътрешен надзор.

Що се отнася до Циганский, то преди да пристигна в Microsoft извършва ролята на основен софтуерен управител в Bridgewater Associates LP, огромен американски хедж фонд, обслужващ редица институционални клиенти, сред които пенсионни фондове, фондации, непознати държавни управления, централни банки и други Освен това, Циганский работи за Salesforce, където е вицепрезидент по продуктовото ръководство, както и началник на група за напреднали технологии в SAP SE.

В обява в профила си в обществената бизнес мрежа LinkedIn изпълнителният вицепрезидент по сигурността в Microsoft Чарли Бел изяснява, че актуалната смяна е част от тактиките, заложени в Secure Future Initiative.

„ Толкова огромни елементи от света зависят от Microsoft за цифровата си сигурност и не е нужно да ровим измежду заглавията по медиите, с цел да знаем, че живеем в една бързо разрастваща се и все по-застрашена среда – такава, която изисква от нас от ден на ден и повече и ни предизвика да се развиваме и подобряваме непрекъснато “, написа Бел.

Освен Арсенолт, позицията си губи и неговия заместител – Аанчал Гупта, който се предполагаше, че ще заеме след време ролята на Арсенолт. Гупта е преназначен за механически консултант на Алес Холчек, корпоративен вицепрезидент на групата Office Product Group в отдел Experiences and Devices.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР