Тази седмица BMW зарадва привържениците на малките, но доста пъргави

...
Тази седмица BMW зарадва привържениците на малките, но доста пъргави
Коментари Харесай

BMW, Mini Cooper SE и какво трябва да знаем за първия електрически модел на марката

Тази седмица BMW зарадва последователите на дребните, само че много пъргави коли с представянето на първия електрически Mini Cooper.

Въпреки електрическия си мотор, новият Mini Cooper SE на външен тип наподобява неизменен, само че интериорът му несъмнено е претърпял известни промени.

От BMW са запазили типичните за Mini Cooper бутони по таблото, само че са добавили цялостен набор от нови цифрови екстри, които придават съвременен образ на добре познатото на всички ни купе.

Към новите екрани в таблото са добавени и екстри като Apple CarPlay, безключово пускане на мотора, автоматизирани чистачки и светлини, както и системи за асистирано шофиране.

Колата е напълно фокусирана върху градското предвижване, както можем да отсъдим от размера на батерията, която устоя на пробег от едвам 235 километра.

Това надалеч не значи, че електрическото Mini е лишено от мощността, присъща за предшествениците му с горивни мотори.

Mini Cooper SE предлага цели 181 коня и ускоряване от 0км/ч до 100км/ч за 6.9 секунди - премного за удобно изпреварване и бързо предвижване в градска среда.

Максималната скорост на колата обаче е единствено 150км/ч.

Електрическото Mini е и с към два сантиметра по-високо от предшествениците си, поради акумулаторите, които са вградени в пода му.

Цената на общоприетия модел е 29 900 $, а продажбите ще започват през месец март 2020 година /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР