Тази седмица BMW зарадва привържениците на малките, но доста пъргави

...
Тази седмица BMW зарадва привържениците на малките, но доста пъргави
Коментари Харесай

Mini Cooper SE - първият електрически модел на марката е вече тук

Тази седмица BMW зарадва последователите на дребните, само че много пъргави коли с представянето на първия електрически Mini Cooper.
 Снимка 450561

Въпреки електрическия си мотор, новият Mini Cooper SE на външен тип наподобява неизменен, само че интериорът му несъмнено е претърпял известни промени.

От BMW са запазили типичните за Mini Cooper бутони по таблото, само че са добавили цялостен набор от нови цифрови екстри, които придават съвременен образ на добре познатото на всички ни купе.
 Снимка 450563

Към новите екрани в таблото са добавени и екстри като Apple CarPlay, безключово пускане на мотора, автоматизирани чистачки и светлини, както и системи за асистирано шофиране.

Колата е напълно фокусирана върху градското предвижване, както можем да отсъдим от размера на батерията, която устоя на пробег от едвам 235 километра.
 Снимка 450562

Това надалеч не значи, че електрическото Mini е лишено от мощността, присъща за предшествениците му с горивни мотори.

Mini Cooper SE предлага цели 181 коня и ускоряване от 0км/ч до 100км/ч за 6.9 секунди - премного за удобно изпреварване и бързо предвижване в градска среда.
 Снимка 450559

Максималната скорост на колата обаче е единствено 150км/ч.

Електрическото Mini е и с към два сантиметра по-високо от предшествениците си, поради акумулаторите, които са вградени в пода му.
 Снимка 450560

Цената на общоприетия модел е 29 900 $, а продажбите ще започват през месец март 2020 г.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР