Тази седмица бе обявено може би най-голямото обединение за местния

...
Тази седмица бе обявено може би най-голямото обединение за местния
Коментари Харесай

Симеон Ставрев : Голямата цел е поне 35 общински съветници в София

Тази седмица бе оповестено може би най-голямото обединяване за локалния избор в новата ни демократична история - " Демократична България ", " Продължаваме промяната ", " Спаси София " и още партии и цивилен организации застанаха зад обща кандидатура за кмет на столицата. 

А през юли се чака да бъде оповестена и обща листа за общински съветници и претенденти за районни кметове. 

В новия епизод на Z-Каст посетител е Симеон Ставрев - сегашен, а може би и предстоящ общински консултант от " Демократична България ", който се постара да отговори на някои от основните въпроси за идната борба на локалните избори наесен.

" Нашата цел е да изместим ГЕРБ от ръководството на града, тъй като знаем, че те са предизвикали тези проблеми, знаем какви са и знаем техните решения ", съобщи той.

" Проблемът е, че проблемите на София се решаваха на парче. Голямата цел е най-малко 35 общински съветници в София. "

За болшинство в Столичния общински съвет са нужни 31 места (от 60), само че дребният брой съветници прави сполучливата и ефикасна работа сложна единствено с един глас повече от опозицията.

Ставрев разкри малко елементи от програмата на обединяването, която ще бъде показана в цялост идващия месец. И разяснява и номинацията на новия в политиката претендент за кмет Васил Терзиев.

" Проблемът беше, че всеки би желал член на неговата партия да е кмет на София. Васил по някакъв метод съумя да ни сплоти, тъй като той е в действителност една надпартийна кандидатура ", означи той.

Може ли кандидатурата на Терзиев да се окаже неточност, поради произхода му? Как ще се борят ПП-ДБ и техните нови сътрудници против ГЕРБ на локалния избор, когато работят дружно на национално равнище?

Как ще се промени администрацията на Столична община, в случай че претендентът на демократичната общественост завоюва? Ще има ли чистки? А съществено одитиране на общинските сдружения? 

Какви са решенията на огромното обединяване за детските градини, превоза, ремонтите, войната на пътищата и трафика в града?

Отговорът на тези и още въпроси - гледайте в 125-ия епизод на Z-Каст.



Слушайте Z-Каст и в платформите, , , .
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР