Тази събота ще се проведе 15-ото издание на София Прайд

...
Тази събота ще се проведе 15-ото издание на София Прайд
Коментари Харесай

София Прайд излиза на 18/06 в подкрепа на Киев

Тази събота ще се организира 15-ото издание на София Прайд – най-голямото събитие и шествие в поддръжка на човешките права в България. Вратите отварят в 14 часа, музикалният концерт пред Паметника на Съветската войска стартира в 16 часа, а шествието по улиците на София ще потегли след 19 часа.  Част от приходите по време на София Прайд ще бъдат дарени за Киев Прайд.  Очаква се над 12 хиляди души да се включат в събитието.

Концертът на София Прайд ще събере на една сцена част от най-популярните български музикални актьори и е безвъзмезден за всички, които желаят да се причислят. Сред тях са една от най-популярните поп-фолк изпълнителки в България Камелия и хитовият поп реализатор Папи Ханс. На сцената на най-голямото събитие в поддръжка на ЛГБТИ общността у нас ще се причислят още българската звезда от Евровизия Виктория, атрактивната Мила Роберт, поп изпълнителките Рут Колева и Прея, инди рок групата Hayes & Y, както и младите поп звезди Дара Екимова и Лиана Георги. Специална изненада е и украинският реализатор Constantine, който идва в България с танцьорите си.

Организаторите споделят за събитието: “ЛГБТИ общността в България укрепна дружно със София Прайд, което не се показва единствено в бройки хора, само че и в това, че за тях Прайд към този момент е нещо тяхно, на което знаят, че ще отидат и другата година. Заедно с това Прайд стига до доста хора, които започнаха да търсят и отстояват правата си и да водят каузи, които пък, надяваме се, ще прераснат и в законодателни промени. Бяха реализирани и основни триумфи по извоювани каузи, а задълбочаващото се съдействие с институциите е към този момент факт. От една – две компании, подкрепящи Прайд за първи път преди пет години, достигнахме до невиждана поддръжка от разнообразни бизнес среди, с помощта на които имаме опция през днешния ден Прайд да пораства. ”

Тазгодишното издание се реализира с поддръжката на Посолство на Съединени американски щати, Български фонд на дамите, Walltopia, Ingram Micro, Paysafe, HPE, Mastercard, Absolut, Sutherland, EY, Merkle, JCDecaux и Accenture.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР