Тази събота протестите на жълтите жилетки“ ще продължат, но може

...
Тази събота протестите на жълтите жилетки“ ще продължат, но може
Коментари Харесай

Тони Николов: Макрон внесе разделение между протестиращите

Тази събота митингите на „ жълтите жилетки “ ще продължат, само че може би няма да ескалират в същата степен. Това разяснява журналистът Тони Николов по за митингите в Париж след обръщението на президента Макрон, който даде обещание 10 милиарда от горната страна за обществени придобивки.

Той изясни, че минималната заплата ще се вдигне със 100 евро, само че няма да ги платят предприятията или бизнесът, а страната. По негови думи, ще се махнат спомагателните такси за часове труд, ще има награди, които отново ще са от страната. Според него Макрон в тази обстановка не е имал избор.

Журналистът разясни, че последната събота е била най-скъпа като опустошение – 0.2 % от Брутният вътрешен продукт. Според него Макрон внесе разделяне сред протестиращите: „ Когато той даде тези обществени привилегии, част от „ жълтите жилетки “, коства ми се, че няма да излязат “.

По негово мнение протестиращите са от периферията и това са работещите небогати. Според него те ще желаят още и това напрежение ще се трансформира в референдум „ за “ или „ срещу “ Макрон по време на европейските избори.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР