Тази събота предстои един от най-интригуващите двубои през редовния сезон

...
Тази събота предстои един от най-интригуващите двубои през редовния сезон
Коментари Харесай

Лудогорец - Левски: Силите отдавна не са били толкова изравнени

Тази събота следва един от най-интригуващите дуели през постоянния сезон в Първа лига. Левски гостува на първенците от Лудогорец, а упоритостите на двата отбора са за победа, която ще ги направи едноличен водач в класирането.

 Атлетико Насионал се отхвърля от Пауло Аутуори поради мача с Левски
Атлетико Насионал се отхвърля от Пауло Аутуори поради мача с Левски

Колумбийският клуб желае новият треньор на тима да стартира работа незабавно

Статистиката несъмнено е в интерес на " орлите ", когато става въпрос за мачове на арената в Разград. " Зелените " са печелили 8 пъти в 11 турнирни конфликта, два са завършвали наедно, а пък левскарите имат единствено една победа. И тъй като е единствена, елементарно може да ви напомним, че тя се случва на 7 декември, 2013 година, когато " сините " побеждават с 0:1 след попадение на Ларсен Туре.

 Снимка 356114
Източник:

Лудогорци повече от две години не познават усета на провалянето против Левски, като това за последно се случи през лятото на 2016-а на " Герена ", след късен гол на Божидар Краев. Колкото и да са били мощни разградчани до този миг обаче, желан погром над софийския противник по този начин и не е постиган, като най-често срещаният резултат в тяхна изгода е 2:0 (четири пъти).

 Топ 10 на трансферните издънки на Лудогорец
Топ 10 на трансферните издънки на Лудогорец

И " орлите " вършат неточности...

И до момента в който цифрите убеждават в класата на " орлите ", то моментната форма като че ли приказва друго. Левски изживява добър интервал под управлението на Славиша Стоянович. Сърбинът съживи спящия колос след интервала на Делио Роси, а играчите му се отблагодаряват със себераздаване и поредност от победи.

 Снимка 383508
Източник:

Ясно е, че точката също влиза в проектите на вековниците, които надали ще показват напълно своя нападателен жанр в събота. Наставникът Стоянович на първо място е прагматик, уповававащ се напълно на позитивния резултат. Почеркът на сърбина към момента не е блестящо изразен, като за това загатнаха и редица митове на клуба. Очакванията са, че тактиката на игра ще прилича доста на тази против ЦСКА, когато " сините " дочакаха своя момент и въпреки с малко шанс, реализираха по този начин мечтаната победа над огромния зложелател.

 Снимка 383515
Източник:

Вяра в постигането на втори триумф в Разград пък вдъхват изявите на Габриел Обертан, Жерсон Кабрал и Паулиньо. Макар и със относително идентични функционалности на терена, тримата построиха нужния синхрон, който ги прави извънредно рискови за съперниковата защита. Нещата в отбрана също са повече от оптимистични, където карето Цветкович, Яблонски, Ейолфсон и Горанов ще бъде изцяло квалифицирано за задаващата се ударна мощност на лудогорци. Известни съмнения може да се чакат от Холмар, който в границите на няколко дни изигра два цялостни мача за родината си Исландия, оставяйки положителни усещания и против Франция, и против Швейцария.

 В Румъния обезцениха Лудогорец и Първа лига, с цел да уязвят Клаудиу Кешеру
В Румъния обезцениха Лудогорец и Първа лига, с цел да уязвят Клаудиу Кешеру

" Какъв шампионат имат българите? Хайде по-сериозно. Нека да го забележим да вкарва в Шампионската лига или Лига Европа, тогава да претендира за място в тима ", съобщи Адриан Проумбою

Проблемни постове пък остават този на вратаря и централния нападател. Въпреки, че е неоспорим №1, Мартин Полачек към момента не може да убеди в своята класа. Може би дербито с Лудогорец ще бъде и неговият първи сериозен тест. Мач, в който действително ще бъде подложен под сериозен напън, налагайки му се да направи най-малко няколко решителни спасявания. В офанзива пък казусът е обвързван с неналичието на действителна опция на Станислав Костов. Слави не стопира да бележи, само че при едва негово показване, ще се нуждае от промяна, а такава няма да има поради травмите на Ривалдиньо, Серджиу Буш и Илия Димитров. Луан Виана пък е надалеч от функционалния си най-много и ще би трябвало да изчака за своя формален дебют.

 Снимка 382479
Източник:

По остаряла традиция, Лудогорец започва тромаво шампионата. " Орлите " пуснаха преднина на своите съперници, позволявайки си някои неверни стъпки в Първа лига. Равенствата със Славия и Берое, както и сензационното 0:1 против Локо (Пд) не стреснаха симпатизиращите на клуба толкоз, колкото неналичието на живец в тима.

 Снимка 382001
Източник:

И като че ли виновникът за всичко това се споделяше Пауло Аутуори. Дори и с добра визитка, експертът по този начин и не се приспособява към действителностите в българския футбол. А Аутуори имаше всички нужни условия, с цел да успее - финансово постоянен клуб, тим цялостен с негови сънародници и слаба конкуренция във вътрешния шампионат.

 Емил Ангелов пред ТОПСПОРТ: Нещата в Левски последователно си идват на мястото
Бабангида пред ТОПСПОРТ: Иван Горанов е най-сърцатият състезател на Левски, нещата в клуба последователно си идват на мястото

" Бъдещият спортен-директор би трябвало да бъде българин, разновидността с чужденец е нелепост "

Лудогорец обаче не потегли в вярната посока. Обещал, че няма да пипа нищо в този добре работещ клуб, латиноамериканецът бързо " дръпна ръчната спирачка " на офанзивния див звяр от Разград, довело след себе си и до огромното отчаяние.

" Орлите " се провалиха в опитите си за класиране в Шампионска лига, където предпоставките за това бяха повече от положителни. Поражението от МОЛ Види пък образно показва головата отпадналост, която " зелените " изпитват в офанзива.

 Снимка 382004
Източник:

Нещата трябваше да се подобрят в Лига Европа шампионат, за който разградчани така и така са задали много високи критерии за своето показване. Бездушната загуба от Цюрих обаче преля чашата на търпението и Аутуори усети, че е време да си събира багажа. За последно, той ще бъде на скамейката против Левски, само че е пределно ясно, че тежестта на този мач ще бъде поета от неговия предстоящ правоприемник Тони Здравков.

 Паулиньо към момента виси за визитата на Левски в Разград
Паулиньо към момента виси за визитата на Левски в Разград

Бразилецът е с контузия

А какво се случва с Лудогорец към този миг?

Неочаквано тимът издиша в средата на терена, където травмата на Абел Анисе остави сериозна пробойна. Светослав Дяков е на приливи и отливи в своите изяви, а същото може да кажем и за Яцек Горалски. Там работи и Густаво Капаняро, който настойчиво биваше налаган от Аутуори, само че по този начин и нямаше кой знае какъв положителен отпечатък върху представянето на " зелените ".

 Снимка 343432
Източник:

Марселиньо си е същата константна големина, само че на опитния плеймейкър по този начин и не бе закупен съперник на поста, който да бъде негова действителна опция. Длъжник с изявите си до момента остава Джоди Лукоки, който получи на тепсия титулярното място след продажбата на Върджил Мисиджан, само че с изявите си не пази по никакъв метод своя статут в клуба. Нещо повече, броженията стартовата му позиция да бъде дадена на Димо Бакалов, пък стават все по-сериозни.

 Левски с повече почитатели от предстоящото в Разград
Левски с повече почитатели от предстоящото в Разград

2000 " сини " ще пътуват за мача

Други играчи, свалили много равнището си под управлението на Аутуори са крайните бекове - Сисиньо и Натанаел, както и полският стрелец Куба Шверчок. Жуниор Брандао пък към момента се нуждае от време за адаптация, след което да оправдае сериозната трансферна сума дадена за него.

Дори и с проблеми, Лудогорец има нужните футболисти във форма, които могат да донесат успеха над Левски. Един от тях е централният нападател Клаудиу Кешеру. Макар и грубо подложен на критика в Румъния, стрелецът напоследък понижи дразнещите си пропуски и още веднъж е познатата голова машина от последните години.

 Димитър Димитров: Нещата в Лудогорец не са такива, каквито наподобяват
Димитър Димитров: Нещата в Лудогорец не са такива, каквито наподобяват

" Аз съм последният човек, който може да бъде сюрпризиран от това, което се случи в клуба през последните дни "

Няма по какъв начин да не отбележим и създалото се съвършено партньорство сред Козмин Моци и Антон Недялков. Макар и на непривична позиция, българският национал небрежно заприказва на един език с любимеца на почитателите, а това най-много си пролича при триумфа над ЦСКА с 1:0, когато Мауридеш и Кирил Десподов бяха изцяло обезличени.

 Снимка 364291
Източник:

Добро усещане прави и Мей Махлангу, който прави доста работа в средата на терена. Еднакво потребен е във фаза офанзива и отбрана, а възможното му включване измежду титулярите против Левски, сигурно ще докара до сериозен дискомфорт в халфова линия на " сините ".

И по този начин, силите сред Лудогорец и Левски като че ли в никакъв случай не са били толкоз изравнени. А това е поръчител за съществено дерби в Разград!

 Богдан Вашчук подготвен още за дербито с Лудогорец?
Вашчук подготвен още за дербито с Лудогорец?

Договорът за наем с латвийския клуб е до края на годината

Успеят ли " сините " от София да си тръгнат с трите точки, това ще бъде явен сигнал, че на 7-годишната лудогорска доминация, може и да бъде комплициран край.

 Снимка 294221
Източник:

Случи ли се противоположното, " орлите " да реализират предстояща победа, не се съмнявайте, че царуването им на първата позиция няма да бъде по никакъв начин малко.

Нищо чудно и до края на сезона!

Всички мачове сред двата отбора в шампионата. Баланс: 22 мача, 13 победи за Лудогорец, 4 победи за Левски и 5 равенства

СЕЗОН

ДАТА

РЕЗУЛТАТ

2011/2012

25.09.2011

Лудогорец 2:1 Левски

2011/2012

02.04.2012

Левски 0:1 Лудогорец

2012/2013

18.11.2012

Лудогорец 2:1 Левски

2012/2013

18.05.2013

Левски 1:0 Лудогорец

2013/2014

15.09.2013

Левски 0:2 Лудогорец

2013/2014

07.12.2013

Лудогорец 0:1 Левски

2013/2014

09.04.2014

Лудогорец 2:0 Левски

2013/2014

11.05.2014

Левски 2:3 Лудогорец

2014/2015

27.09.2014

Левски 3:2 Лудогорец

2014/2015

08.03.2015

Лудогорец 1:0 Левски

2015/2016

01.08.2015

Лудогорец 2:0 Левски

2015/2016

18.10.2015

Левски 1:1 Лудогорец

2015/2016

21.02.2016

Лудогорец 2:1 Левски

2015/2016

23.04.2016

Левски 0:0 Лудогорец

2016/2017

13.08.2016

Левски 1:0 Лудогорец

2016/2017

30.11.2016

Лудогорец 2:1 Левски

2016/2017

14.04.2017

Лудогорец 0:0 Левски

2016/2017

16.05.2017

Левски 1:3 Лудогорец

2017/2018

06.09.2017

Левски 0:0 Лудогорец

2017/2018

29.10.2017

Лудогорец 2:0 Левски

2017/2018

14.04.2018

Левски 0:1 Лудогорец

2017/2018

12.05.2018

Лудогорец 2:2 Левски
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР