Тази събота и неделя, 26 и 27 август, Националният военноисторически

...
Тази събота и неделя, 26 и 27 август, Националният военноисторически
Коментари Харесай

Образователна програма за априлското въстание е сред акцентите през уикенда в НВИМ

Тази събота и неделя, 26 и 27 август , Националният военноисторически музей предлага на своята фамилна аудитория просветителната стратегия, отдадена на Априлското въстание „ Свобода или гибел " и обичайна игра „ Мисия шпионин ".

В събота от 11 ч. екипът на Музея е подготвил забавен роман за героичните събития от пролетта на 1876 година и смисъла им за възобновяване на държавността. Семействата ще имат опция да си напомнят обстоятелствата към хода на събитията и присъединяване на знакови персони в тях, след което от близко да прегледат персонални движимости, оръжие, униформи, флагове и други експонати, пазещи загатна за епохата.



Н еделя от 11 ч. е времето планувано за известната фамилна игра „ Мисия шпионин ", в която се играе отборно с експедитивност, логичност и пространствена ориентировка. Целта е да се научат любопитни обстоятелства за българска армия, до момента в който се вземат решение голям брой загадки. За премия - най-бързите, които открият точните координати на една от най-впечатляващите машини от външната експозиция на Музея, ще могат първи да влязат и да я прегледат от вътрешната страна.

Участието в съботно-неделните фамилни стратегии е 4 лева на човек към входния билет .

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР