Тази събота bTV Репортерите представя филма „Кербала 15 години по-късно.

...
Тази събота bTV Репортерите представя филма „Кербала 15 години по-късно.
Коментари Харесай

Тази събота в bTV Репортерите: „Кербала 15 години по-късно. Оцелелите разказват ”

Тази събота bTV Репортерите показва кино лентата „ Кербала 15 години по-късно. Оцелелите описват ” на журналиста Габриела Наплатанова и оператора Павел Баев. 15-тата година от офанзивата против българските военнослужещи в Ирак е мотив да се напомни подвига на героите от Кербала и поуките, написани с кръв.

От документалния план стават ясни специфичните задания, които са изпълнявали българските командоси в Ирак и тайнствена интервенция, която е приключила с елиминирането на терористи.

Екипът на bTV показва гледната точка на оживелите в най-кървавата офанзива против българския контингент в Ирак. Използвани са документи и свидетелства както на ранените, техните спасители и родителите им, които още търсят истината за грешките, позволени в Кербала и недоумяват за какво след 15 години борба с институциите у нас подпомагането от страната поради загубата на синовете им остава алегорично.

Това е петият подред план на Габриела Наплатанова, създател на десетки филми на военна тема и с опит в отразяването на спорове в Ирак и Афганистан. Предишните излъчвания, свързани с Кербала са „ 40 дни”, „ Белези от Кербала”, „ Спомени от Кербала ” и „ Признания за Кербала”.

Именно в издание на bTV Репортерите в първите дни след офанзивата против българската база в Кербала се демонстрират пропуските в защитата и защитата на българската база Индия в иракския град. 10 години по-късно точно медийният интерес по нещастието в Кербала стана причина за разсекретяване на отчета за аргументите довели до кървавия атентат, при който петима български воини починаха, 73 бяха ранени.

15 години по-късно мненията в армията са полярни - от опозиция към журналистическите следствия до почит към историята и нужда да помним случилото се на 27.12.2003 година

Гледайте кино лентата тази събота, 22 декември, незабавно след централна емисия на bTV Новините в 19 часа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР